GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-11-2021 10:46   Güncelleme : 03-11-2021 10:46

Küçük dairelere ilgi artıyor

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) yönetim kurulu üyesi ve Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği Başkanı (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; ilimizde 1+0 ve 1+1 dairelere ilginin arttığını ifade etti.

Küçük dairelere ilgi artıyor

Vatandaşların konut tercihinin değişmesinde koronavirüs salgınının etkisinin çok büyük olduğunu belirten Çayır, eşyalı 1+0 ve 1+1 kiralık dairelerin aylık bedelinin ise bin ila 3 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

SEMDER Başkanı Çayır, “Hayat şartları ve  koronavirüs salgını artık insanları yalnız yaşamaya sevk etti ve ufak dairelerde daha güvende yaşanabileceği izlenimi verdi. Artık 1+1 daireler daha revaçta. Son yıllarda salgın ile birlikte özellikle bekar yaşayanlar ve öğrenciler tercihi 1+1 ve 1+0 dairelerden yana kullanmaya başladı. İlimizde de artık özellikle kiralık dairelerde 3+1 ve 4+1 daireler hiç tercih edilmezken 1+1 dairelere rağbet çok arttı.  Aynı zamanda eşyalı dairelere ilgi de bir o kadar arttı. Artık kiralık ev arayan insanlar özellikle eşyalı daireler istiyor” dedi.

Ülkemizde olduğu gibi Sivas’ta da küçük dairelere olan ilginin artması nedeniyle müteahhitlerin talebe göre proje üretme noktasında arayışlarını artırdığını dile getiren Çayır, “Yatırımcılar yeni hedefleri arasına giren 1+1 ve 1+0 konutlar için arayışlarını artırdı, buna göre arsa ve bölgesel hareketlilik  başladı. Eşyalı kiralık dairelerin bu aralar aylık kiraları bin lira ile 3 bin lira arasında değişmekte. Genel olarak üniversite bölgesi tercih ediliyormuş gibi görünse  de merkezde yeni yapılmış ve eşyaları yeni olan evler daha çok tercih ediliyor. Yurtlarda 3-4-6 kişilik odalarda yaşamak artık tarih olacak gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

Admin