EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-09-2023 09:52

Liselere sosyal sorumluluk programları geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki değişikliğe göre, lise öğrencileri sosyal sorumluluk programlarına katılacak.

Liselere sosyal sorumluluk programları geliyor

Liselere sosyal sorumluluk programları geliyor. Bu kapsamda her öğrenciden liseden mezun olana kadar 40 saatlik sosyal sorumluluk programına katılması istenecek.

MEB TAKİP EDECEK

Bu programlara katılım Milli Eğitim Bakanlığınınca takip edilecek. Öğrencinin katıldığı her program kişisel ürün dosyasında yer alacak. Özürsüz devamsızlık yapan öğrenciler okula gelmedikleri her gün için bir saat sosyal sorumluluk programlarına katılacak.

MEB, isteğe bağlı bu programın zorunlu hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

TRT Haber’e konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, eğitim sistemlerinin öğrencilere zengin öğrenme ortamları sunmak durumunda olduğunu, bu öğrenme ortamlarını sunarken de salt akademik başarıya odaklanıp öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek değil aynı zamanda sosyal duygusal becerilerini de geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

 

TEMİZLİK, HUZUREVİ, KÜTÜPHANE…

Topçu, değişiklikle birlikte sosyal sorumluluk programlarının okul içi ve okul dışı ortamlarda gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Topçu, şu ifadeleri kullandı:

“Örneğin bir sınıfın temizliğini üstlenebilirler. Kütüphanede kitap zenginliği oluşturabilme adına bir kampanya vardı o sorumluluğu alabilirler. Okul dışı ortamlarda güvenli ve kontrollü olmak üzere bir huzurevine gidip yaşlılarımızı hem ziyaret edip hem de belli saatlerde, devamlılığı olacak biçimde kitap okuyabilir veya onlarla sohbet edebilirler.”

‘CEZA DEĞİL…’

Öte yandan Topçu, uygulamanın cezalandırmak değil öğrencinin sosyal faaliyetler içerisinde yer alarak o duygusal becerilerini geliştirmesini sağlamak olduğunu belirtti.

AdminAdmin

Admin