GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-02-2022 15:42   Güncelleme : 21-02-2022 15:42

MERDER 9.OLAĞAN KONGRE

2003 Yılında kurulan Meraküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MER-DER) 9. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Tek Liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Mehmet Bediroğlu görevini Faruk Poyraz’a devretti.

MERDER 9.OLAĞAN KONGRE

Sivas Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen Programa Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Argın, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve Mer-Der üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin açış konuşmasını gerçekleştiren Mer-Der Başkanı Mehmet Bediroğlu, Dernek sayesinde yörenin birçok ihtiyacının giderildiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bediroğlu’ndan sonra konuşan Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ise, Mer-Der Genel kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Mer-Der Yöresi bizim için önemli, Sivas için önemli, hem siyaseten önemli, hem idareten önemlidir. Mer-Der dediğimiz zaman akla ilk Tarım ve Hayvancılık gelir. Yıldızdağımız önemlidir. Kurtlapa Köyü Barajı 15 Şubat itibari ile ihale edildi. Artık Kurtlapa Barajı sürece girmiştir. Tarım ve Hayvancılık bölgesi dediğimiz bir yöreye böyle bir barajın yapılması hayati önem taşımaktadır.” Diye konuştu.

Akkaş’tan sonra kürsüye Gelen Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, şimdiye kadar görev yapan başkanlara ve yönetimlere teşekkür ederek yeni seçilen Faruk Poyraz ve yönetimine de başarılar diledi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, “2003 Yılından itibaren bölgesine hizmet etmek, bölgesini ön plana çıkartmak adına kurulan bir sivil toplum örgütünün bugün dile kolay 9. Genel kurulunu icra ediyoruz. Öncelikle kuruluştan bugüne kadar emeği geçen, elini taşın altına koyan başkanlarımıza yönetim kurulu üyelerimize, muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu topluluk burada bölgesine, yöresine köyüne ve totalde iline hizmet etmek üzere ortaya irade koymuş, öncelikle ben çalışma heyecanınızın, çalışma aşkınızın birliğimizin beraberliğimizin devam etmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.

Son olarak konuşan Mer-Der Başkan Adayı Faruk Poyraz ise, “MERDER Kurulduğu günden bugüne büyük işler başardı. Bugün ki meyveler o gün ekilen tohumlar sayesindedir. Bu bakımdan bu derneğin kuruluşunda emeği bulunan, bugüne gelmesinde gayret gösteren tüm başkanlarıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. 16 Mart 2003 yılında yöre insanlarının ihtiyaç duyduğu birlikteliğin ilk fitili ateşlenmiş ve bugün 19 yıl geride kalmıştır. BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR anlayışıyla her geçen gün bünyesine kattığı yeni köylerle hem coğrafyasını büyütmeye hem de etki alanını genişletmeye çalışan MERDER bugün artık marka değer halini almıştır.Bu süreçte bizleri duygulandıran ve bir o kadarda gururlandıran tablolara şahit olduk. 2022 Ocak ayı içerisinde Susamışlar Konağında yapılan Merder Yöresi köylerimizin dernek yönetimleri ile yapılan tanışma toplantısında dernek başkanımız Mehmet Bediroğlu’nun bayrağı devredeceğini ilan etmesi üzerine Başta Bediroğlu Başkanım olmak üzere birçok arkadaşımla konuyu istişare etme imkânı buldum. Bu süreçte görüşmüş olduğum arkadaşlarımın teveccühü beni ziyadesiyle mutlu etti. Yapmış olduğumuz çeşitli birebir değerlendirmeler ve MERDER İstişare Kurulu, köy ve mahalle muhtarlarımız, Merder Yönetim Kurulundan oluşan yaklaşık 85 kişilik bir grupla değerlendirmeler neticesinde bugün buraya aday oldum. Bu karar alınırken şahsımı bu hizmet makamına uygun gören değerli büyüklerime, sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ederim. İnsanlarımıza hizmet bakımından dernekçilik anlayışını benimseyen kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda sorumluluklarımızın ve bize yüklenilen görevlerin farkında olacak, Tüm Merder töresinde ter alan köylerimiz arasında birlik, beraberlik duygularını pekiştirmek ve dayanışmamızı en üst seviyeye çıkarmak bizlerin en büyük gayret ve çabası olacaktır. Merderli toprağını sever, Merderli vatanına sahip çıkar, Merderli asla hizmetten geri durmaz, işte bu yüzden MERDER Derneğimiz 2003 yılından itibaren gerçekleştirdiği faaliyetlere, Sivas’ın ve Sivaslının ve merderli vatandaşların sesi olmuştur ve inşallah bizlerle birlikte olmaya da devam edecektir. Bu duygularla genel kurulumuza katılım sağlayan ve bizleri gururlandıran tüm misafirlerimizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyor teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu okunarak mevcut yönetimin ibrası oylandı. Daha sonra ise seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçimde Mehmet Bediroğlu görevini Faruk Poyraz’a devretti.

Kongre hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

AdminAdmin

Admin