SİYASET
Giriş Tarihi : 26-03-2023 17:23

MHP’de Kesinleşmiş Liste Bekleniyor

14 Mayıs Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili olmak için Aday Adayı olan kişiler belli oldu.

MHP’de Kesinleşmiş Liste Bekleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili olmak için Genel Merkeze gidip müracaat eden ve kabul edilen kişi sayısı 14 kişi. Rakamın az gibi görünmesinin sebebi ise müracaat eden toplam 25 kişiden 11 kişinin aday adaylığının kabul edilmemesi olarak gösterildi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Milletvekili Adayı Değerlendirme ve Tespit Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sırasında başvuru trafiğinde olağan dışı hareketler gözlemlendiğini belirterek, “Çok sayıda aday adaylığı girişiminin FETÖ ve PKK iltisaklı unsurlar tarafından yönlendirildiği tespit edilmiştir. Zillet ittifakı lehine mevki kazanmaya yönelik olduğu düşünülen söz konusu teşebbüsler, MHP’nin aday adayı listesine sızma girişimi olarak değerlendirilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

 

25 kişinin Sivas için müracaatı sonrası yapılan incelemelerde sayı önce 17’ye daha sonra da 14 kişiye düştü. Aday adayları içerisinde Emekli Jandarma Tümgeneral İbrahim Aydın dikkat çekiyor. Aydın istihbaratçı yönü olan birisi.

 

Ayrınca “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisiyle popüler olan ve birçok yapımda rol alan Ömer Kurt’ta dikkat çeken bir başka isim.

AdminAdmin

Admin