GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-04-2022 13:06   Güncelleme : 15-04-2022 13:49

MUSTAFA EKEN BİR DÖNEM DAHA ADAYIM DEDİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından üyelere yönelik iftar programları düzenledi. Başkan Eken düzenlenen bu iftar programında, Bu kardeşiniz ekibiyle birlikte bir dönem daha aday. Eğer desteklerseniz buradayız dedi.

MUSTAFA EKEN BİR DÖNEM DAHA ADAYIM DEDİ

Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkanı Çetin Yıldırım, YK ve Meclis üyeler ile 2, Meslek Komitesi (Doğaltaş, Mermer, Maden), 3. Meslek Komitesi (Sanayiciler-İmalat), 9. Meslek Komitesi (Nakliyeciler), 14. Meslek Komitesi (Akaryakıt, Katı Yakıt), 15. Meslek Komitesi (Medikal), 16. Meslek Komitesi (Oto Yedek Parça), 19. Meslek Komitesi (Emlakçılar-Kooperatifler), 10. Meslek Komitesi (Sigortacılar - Bankalar), 11. Meslek Komitesi (Kuyumcular-Optisyenler), 13. Meslek Komitesi (Tuhafiye- Giyim, Perakende), 17. Meslek Komitesi (Dayanıklı Tük. Mal.), 22. Meslek Komitesi (Konut Dış. İnş), 23. Meslek Komitesi (Asansör, PVC, Hazır Beton İmalatı) ve 24. Meslek Komitesi (Taşımacılık-Servis) üyeleri iftarda bir araya geldi.

Başkan Mustafa Eken ve Meclis üyeleri tarafından düzenlenen iftar programlarına yaklaşık 800 kişi katılırken, Ramazan ayı sonuna kadar ilçeler ve il merkezinde iftar programları devam edecek.

-ODA İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ KONTROL EDİN-

Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, iftar programı için tüm üyelerin tek tek arandığını dile getirerek, “Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Afiyet olsun. Burada sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyuz. Gerçekten bu birlik ve beraberliği gördükçe Sivas’ın hak ettiği zamana yaklaştığını hedef görmekteyiz. Tüm üyelerimizi tek tek arıyoruz. Ancak bazı üyelerimizin iletişim bilgileri güncel değil, bazıları telefonlarına bakmamış ya da ulaşılamamış. Bu arkadaşlarımız Odamıza müracaat ederek iletişim bilgilerini güncellemesi gerekiyor” dedi.

4 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü ifade eden Başkan Mustafa Eken, “Bu süre içerisinde üyelerimizin bütün sıkıntılarını gerekli yerlere taşıdık. Tek derdimiz var dedik; üyelerimiz, üyelerimiz, üyelerimiz. Biz burada emanetçiyiz. Sizler görev verdiniz geldik. Yarın görev vermezseniz gideriz. Görevde olduğumuz müddetçe de alnımızın akıyla buraya hizmet etmek zorundayız” dedi.

DEMİRAĞ İLE İŞSİZLİĞİ BİTİRECEĞİZ

Sivas’ta 6. Bölge Teşvik seferberliğini Sivas TSO öncülüğünde başlattıklarını belirten Başkan Eken, “2018 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ekonomi Şurasında sayın Cumhurbaşkanımıza 6’ncı bölge istiyoruz demiştim. Ve kendisine dosya vermiştim. Biz yılmadık, durmadık, susmadık. Her gördüğüm yerde her platformda basında 6’ncı bölge olması için seferberlik başlattık. 6’ncı bölge demek 40 bin kişinin istihdam edilmesi demek. 200’e yakın fabrika demek. Şehirde birlik ve beraberlik içerisinde Valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz hep birlikte herkes üzerine düşeni yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu birlikteliği ve inanmışlığı görünce talebimizi kabul etti ve 2019 Sivas mitinginde müjdeyi verdi. 19 ay sonrada yine 2020 TOBB Ekonomi Şurasında İç Anadolu’da bulunan 13 ilin oda/borsa Başkanları adına bölge temsilcisi seçildim. O şurada da hem müjdenin gerçekleşmesini, Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınmasını, hem de 93 milyon altyapı bedelinin gönderilmesini talep ettim. Hamdolsun ki ödeme geldi, altyapımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Teşvik Kararnamemiz 28 Aralık’ta imzalandı. Şimdi Demirağ 6. bölge oldu, ama Sivas’ın tamamının cazibe merkezi olması içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz, mücadele edeceğiz. Bunu tek başımıza yapamayız, yine birlik beraberlik içerisinde yapacağımıza inancım tamdır. Allah razı olsun ki 63 Oda/Borsa başkanımızdan beni seçtiler ve bende Kasım ayında Sayın Cumhurbaşkanımızdan 93 milyon lira altyapı bedelini istedim.

-EMEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM-

Çok şükür altyapı bedelinde şuan sıkıntı yok. Altyapımız yüzde 50 seviyesine geldi. 2023’te fabrikalar bacaları tütecek. Bunu Sivas başardı, siz başardınız. Hepinizin emeğine sağlık. Allah hepinizden razı olsun. Şu an 44 fabrikaya yer verdik. Taahhüt aldığımız çalışan sayısı 13 bin oldu. Yurtdışından ve yurtiçinden her gün bir yatırımcı geliyor. Nüfus artacak, göç alacağız. Burası sizin adınıza memleketi savunma yeri. Artık hep beraber Sivas’a sahip çıkalım. Devletimizin, milletimizin, halkımızın yanındayız. Biz ilimize, Odamıza sahip çıkacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Mustafa Varank Bakanımıza, Valimize, milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, emeği olan herkese teşvik kapsamında vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-BU KARDEŞİNİZ VE EKİBİ BİR DÖNEM DAHA ADAY-

Başkan Eken, tek dertlerinin oda üyeleri ve Sivas olduğunu vurgulayarak, “Ben, yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz Odamızdan bir kuruş ne maaş ne de huzur hakkı alıyor. Bu iftar programlarını dahi kendi cebimizden karşılıyoruz. Biz buralardan nemalanmaya gelmedik. Koltuk sevdasıyla buralara gelmedik. Odamızın bir kuruşunu dahi israf etmiyoruz. Sivas’a sahip çıkacağız, Odamıza sahip çıkacağız. Üyelerimize sahip çıkacağız. Onlarda bizim çalışmamızdan memnunsa bize sahip çıkacak. Sizin adınıza burada, bu makamlardayız. Sizin adınıza Sivas’a sahip çıkıyoruz. Biz koltuklardan güç almaya değil güç vermeye geldik. Sizlerden yetkiyi aldık ve göreve geldik. Şimdide yine sizlerden yetki isteyeceğiz. Bu kardeşiniz ekibiyle birlikte bir dönem daha aday. Eğer desteklerseniz buradayız. Yok derseniz kendi işimize gücümüze bakarız” şeklinde konuştu.  

İftar programları sonunda üyeler, Mustafa Eken’e çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, destek verdi. 

AdminAdmin

Admin