Kimdir
Giriş Tarihi : 17-04-2023 13:08

Mustafa İslamoğlu Kitapları

Mustafa İslamoğlu kimdir? Eserleri nelerdir? Ne hakkında yazıyor? Mustafa İslamoğlu'na dair her şey ve daha fazlası detaylarda...

Mustafa İslamoğlu Kitapları

Sosyal medya platformu twitter'da gündeme gelen Mustafa İslamoğlu kimdir?

Mustafa İslamoğlu 28 Ekim 1960 yılında Kayseri Develi'de dünyaya gelmiştir. İlahiyatçı, şair olmasının yanı sıra İslam Tarihi, İslam Hukuku gibi alanlarda çalışmalar yaparak eserler vermiş yazardır.

İlk, Orta ve Lise eğitimini Develi'de tamamladı. İlk olarak Arapça ve İslam İlimi dersini babasından aldı. Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünde eğitim aldı daha sonra İlahiyat Fakültesinde en son olarak ise Kahire El- Ezher Üniversitesinde İslam Hukuku Fakültesinde eğitimine devam etti.

Yazın hayatına edebiyat ile başladı. İlk makalelerini Milli Gazetede ve Yeni Devir gazetelerine yayınladı. Dergâh, Manevra gibi dergilerinde edebi çalışmalarını yayınlarken Üniversiteler arası şiir yarışmasında birincilik ve ikincilik ödüllerini aldı.

Mustafa İslamoğlu ilk kitabını şiirlerinden oluşan Heyelan yayınlandı. İslami hareket önderliğinde yaptığı söyleşileri Öncülerle Konuşmalar ismi ile kitap haline getirildi. Kahire bulunduğu yıllarda İslami araştırmalar yapmış dersler vermiştir.

1990 yılında İmamlar ve Sultanlar isimli İslami Tarihi alanındaki ilk kitabını yayınlamıştır. Kahire'de verdiği dersleri konulu tefsir örneği olarak Adayış Risalesi başlığı altında kitap haline getirmiştir.

Aynı sene İslam hareketinin özeleştirisi olan Yürek Devleti isimli kitabını kaleme almıştır.

1996 yılında ise tüm şiirlerini Divan isimli kitabında topladı. Yazar bir gazetede yazdığı makalesi nedeni ile 1 yıl, Ankara'da sunduğu Kürt Sorununa İslami Çözüm başlıklı tebliği nedeni ile 1,5 yıl toplamda 25 yıl hapse mahkûm edildi. Cezaevinde çok zor şartlar altında Arapça bir eserini İslam Tefsir Ekolleri olarak Türkçe ‘ye çevirdi.

Mustafa İslamoğlu İslami İlimler Akademisi'nde tefsir dersleri vermeye devam ediyor. Ayrıca yazarın konferans, seminer ve hutbe konuşmalarından oluşan görüntülü ve sesli eserleri bulunmaktadır.

AdminAdmin

Admin