EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-08-2023 12:36

Nakliye Durursa Ekonomi Durur

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, akaryakıta gelen üst üste zamların nakliye, taşıma ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren esnafları mağdur ettiğini ve sektörün zor durumda olduğunu söyledi.

Nakliye Durursa Ekonomi Durur

Akaryakıt fiyatlarına üst üste yapılan zamlar nedeniyle taşıma ve nakliye işiyle uğraşan esnafların kontak kapatma durumuna geldiğini ve dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden Sesob Başkanı Hakan Demirgil, akaryakıta yapılan zamların biran önce sonlandırılmasını talep etti.

Son KDV ve ÖTV düzenlemesinin ardından girdi maliyetlerinin artması nedeniyle sektörün zor durumda olduğunu vurgulayan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, “Akaryakıt fiyatlarına üst üste zam yapılması taşıma, nakliye ve lojistik sektöründe sıkıntıya neden oluyor. Esnaflarımızın özellikle artan maliyetler karşısında giderlerini karşılayamaması, sektörüde olumsuz etkiliyor. Akaryakıt artışları, nakliye ve taşıma sektörünü de bitirme noktasına getirdi. Yapılan zamlardan etkilenen esnaflarımız girdi maliyetlerini karşılamakta zorlanmaya başladığı için yavaş yavaş iş bırakmaya başladı. Akaryakıt artışlarına dur denilmeli ve fiyatlarda sabitlenmelidir” dedi.

 

FİYATLAR GÜNLÜK VERİLİYOR

 

Esnaf ve sanatkârların en önemli maliyetlerinin başında akaryakıt geldiğini vurgulayan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, akaryakıt zamlarının sürekli olması nedeniyle nakliyeci ve taşıma sektöründeki esnafların fiyat vermekte zorlandıklarını, artan maliyetler nedeniyle günlük fiyat değişiminin olduğunu hatırlatarak, esnafın sesine kulak verilmesini talep etti.

Başkan Demirgil, artışların diğer giderlere de yansıdığını dile getirerek, enflasyonun bu kadar arttığı bir dönemde yolda yenilen yemek, yol bakımı , işçi giderlerinin de arttığına vurgu yaparak , yola çıkan sürücülerin giderlerini karşılamakta zorlandığını kaydetti.

 

NAKLİYE SEBZE MEYVE FİYATLARINI DA ETKİLİYOR

 

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, yapılan zamların maliyetleri de artırdığına dikkat çekerek, akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarına da yansıdığını  sözlerine ekledi.

Başkan Demirgil, taşıma ve nakliyeci esnaflara indirimli akaryakıt sağlanmasını, sıfır faizli cansuyu kredileriyle desteklenmesi gerektiğini de hatırlattı.  

 

AdminAdmin

Admin