SAVAŞ
Giriş Tarihi : 22-08-2023 10:50

Nitelikli Dolandırıcılık Yapan 2 Şahıs Yakanalandı

Nitelikli Dolandırıcılık Yapan 2 Şahıs Sivas, Gaziantep ve Aksaray illerimizde eş zamanlı operasyonla yakanalandı.

Nitelikli Dolandırıcılık Yapan 2 Şahıs Yakanalandı

Sivas  Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizce Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “Nitelikli Dolandırıcılık” olayı ile ilgili olarak 2 Şahıs Sivas, Gaziantep ve Aksaray illerimizde eş zamanlı operasyonla yakanalandı.

Yapılan Basın açıklamasında;  Kendilerini polis-savcı olarak tanıtarak “adınız terör örgütleri listesine karışmış, biz bir operasyon yapacağız, bize yardımcı olmanız gerekiyor, evinize Komiser bir arkadaş gelecek, size vatan parolasını söyleyecek, evinizde bulunan ziynetleri ona verin, akşam 17.00’de operasyon bitiminde size getireceğiz” şeklinde 1 vatandaşımızı yaklaşık 500.000 TL değerinde ziynet eşyasını alarak dolandıran şüphelilere yönelik Sivas, Gaziantep ve Aksaray illerimizde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

 

Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizin olayı derinlemesine ve titizlikle araştırması sonucu kimlikleri tespit edilen C.C.D. ve C.B. isimli şüpheli şahıslar kıskıvrak yakalanmış ve yapılan arama işleminde;

 

Ø 2 adet 7.65 mm çapında tabanca,

Ø 12 adet 7.65 mm çapında fişek,

Ø 18.000 TL para,

Ø 7 adet cep telefonu,

Ø 10 adet sim kart yuvası,

Ø 4,07 gram Metamfetamin ele geçirilmiştir.

 

Olaya ilişkin yakalanan 2 şahıs hakkında Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmiş ve şahıslar tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

 

Hiçbir kamu görevlisi adınızın FETÖ/PDY, PKK vb. terör örgütü soruşturmasına karıştığı iddiası ile sizden para ve altın talebinde bulunamaz. Bu ve benzeri durumlarda telefondaki şahsa itibar etmeyerek, en yakın kolluk birimine başvuruda bulununuz.

 

Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden olaylarla mücadelemiz, halkımızdan aldığımız güç, adli makamların talimatı, polisimizin azim ve kararlılığıyla devam edecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla sunulur dendi.

AdminAdmin

Admin