YEREL
Giriş Tarihi : 19-02-2022 09:19   Güncelleme : 19-02-2022 09:57

PESKUTAN ÇORBASI İKRAM ETTİLER

Türkiye´nin turizm alanındaki önemli buluşmalarından biri olan 3. Uluslararası İzmir Fuarında Sivas Yöresel Yemekler Araştırma ve Gastronomi Derneği Peskutan çorbası yaparak ikramda bulundu.

PESKUTAN ÇORBASI İKRAM ETTİLER

Sivas Yöresel Yemekler Araştırma ve Gastronomi Derneği Başkanı Sayın Cemil Ceylan yaptığı açıklamada; Halil Aydın chef (usta), Kadın Kolları Başkanı Mine TUTAS ve Sivas Uygulama Otel Ögrencisi Hilal Günay (asistan) ile birlikte İlimizin yöresel yemeğimiz olan Peskutan çorbası yaparak ikramda bulunduk dedi.

Olağanüstü tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan Sivas, 3. Uluslararası İzmir Fuarı´nda ziyaretçi akını yaşadı. Tarihi, kültürü ve yöresel lezzetleriyle fuarda katılımcılara tanıtılan Sivas Yöresel Yemekler Araştırma ve Gastronomi Derneği, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Misafirlere şehrin meşhur peskutan çorbasıyla çörek ikram edildi. Birbirinden lezzetli ürünleri tatmak isteyen ziyaretçiler standın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sivas Yöresel Yemekler Araştırma ve Gastronomi Derneği Başkanı Sayın Cemil Ceylan ve Halil Aydın chef ( usta), da ziyaretçilerle yakından ilgilenerek Sultan Şehir ve yöresel yemekler hakkında bilgi verdi.

 

AdminAdmin

Admin