EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-07-2023 13:14

Salgın Cezalarının İadesinde Ayrıntılar Belli Oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan kanun teklifine göre Kovid-19 tedbirlerinin uygulandığı dönemde 321 bin kişiden tahsil edilen 308 milyon lira idari para cezası iade edilecek.

Salgın Cezalarının İadesinde Ayrıntılar Belli Oldu

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması ile bazı vergi artışlarını öngören "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan kanun teklifine göre Covid-19 pandemi döneminde kesilen maske, sokağa çıkma yasağı gibi cezalar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan kanun teklifi ile geri iade edilecek.

Teklifin ilk imza sahibi AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, teklife ilişkin sunumunda, teklifle Kovid-19 tedbirlerinin uygulandığı dönemde 321 bin kişiden tahsil edilen 308 milyon lira idari para cezasının iade edileceğini dile getirdi.

DÖRT KİŞİDEN BİRİ CEZAYI ÖDEDİ

Pandemi sürecinde maske takmama, sokağa çıkma yasağını ihlal nedeniyle 1 milyon 388 bin 865 kişiye para cezası kesildi. Toplam ceza 3 milyar liraydı. Her dört kişiden biri cezasını ödedi.

1 milyon 67 bin 485 kişinin ödemediği 2,7 milyar liralık ceza çıkan yasa çerçevesinde silinmişti.

AdminAdmin

Admin