EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-11-2023 15:30

Şehit öğretmenlerimizi 24 Kasım’da anıyoruz

Öğrencileri tarafından sevilen ve eğitim uğruna son nefesini veren şehit öğretmenler 24 Kasım’da unutulmadı.

Şehit öğretmenlerimizi 24 Kasım’da anıyoruz

Hepsi gençliğinin baharında, ülkenin dört bir yanındaki öğrencileri geleceğe en güzel şekilde yetiştirmek için görevlerini yapmaya gittikleri şehirlerde PKK tarafından katledildiler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” dediği öğretmenler şehit edilirken; onlardan geriye, öğrettiği yolda ilerleyecek öğrencileri kaldı.

Öğrencileri tarafından sevilen ve eğitim uğruna son nefesini veren şehit öğretmenler 24 Kasım’da unutulmadı.

AYŞENUR ALKAN

24 Kasım Öğretmenler Gününe sadece 3 gün vardı, Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye’nin kuzeyinden 5 roket atıldı. Hain saldırıda sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan şehit düştü.

Şehit öğretmen Ayşenur Alkan’ın acılı babası Mustafa Alkan şöyle konuştu: “Sabah 9’dan beri arıyorum ama ulaşamıyorum. Günlük servisle gidip geliyordu. Bir şey söylemek istemiyorum, içim yanıyor. Allah kendilerini de yaksın. Allah kendilerinin bir türlü belasını versin.” 

ARZU ÖZSOY

13 Kasım 2022’de İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıda öğretmen Arzu Özsoy ve kızı hayatını kaybetti. Arzu Özsoy’un tatil günlerinde kızıyla birlikte sık sık müze gezdiği öğrenildi.

Arzu Özsoy’un babası Mehmet Özsoy, acı haberin ardından “Kayboldu gitti benim kızım. Ne söyleyebilirim? Allah belalarını versin” derken; Arzu’nun dayısı İhsan Bülbüloğlu ise “Kendisi sınıf öğretmeniydi, sadece okula gidip gelen biriydi çünkü hep yoğundu. Kızı Anadolu lisesinde 2. sınıf öğrencisiydi. Hayalleri vardı ikisinin de. Birlikte bir güzellik yaşamak istemişler hava güzel olduğu için.” ifadelerini kullandı

Öte yandan Özsoy’un öğrencilere attığı son mesaj ise yürekleri bir kez daha dağladı: “Bir haftalık tatilde bazı tekrar çalışmalarımız olacak. Ben fotokopi verdim, dosyalarında. İkinci olarak da 2 kitap özeti istedim. İster Türkçe defterlerine ister dosya kağıdına ama özenli bir yazı ile. Almanca öğretmeni Şahin bey de ödevini gönderdi iletiyorum. İngilizce de gönderdiğinde ileteceğim. İyi tatiller diliyorum.”

NECMETTİN YILMAZ

Çevresinde sakin kişiliğiyle tanınan Necmettin Yılmaz, meslek hayatına 2015-2016 eğitim öğretim yılında Torul’un Altınpınar İlkokulunda ücretli sınıf öğretmenliği yaparak başladı.

Yılmaz, 16 Ekim 2016’da Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Çiftçibaşı İlkokuluna atandı. 8 aylık öğretmen olan ve öğrencileri tarafından çok sevilen genç öğretmen, 16 Haziran 2017’de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Torul’a dönerken, PKK’lı teröristlerce Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür ilçesi kesiminde, aracı yakıldıktan sonra kaçırıldı. 23 yaşındaki Necmettin öğretmenin naaşı, aramaların 27’nci gününde 12 Temmuz 2017’de Tunceli’deki Pülümür Çayı’nda bulundu.

Babası Hamit Yılmaz, şehit öğretmeni “Elinde kaleminden başka neyi vardı oğlumun? Vatanına, bayrağına bağlıydı. Amacı o bölgenin çocuklarının eğitim seviyelerini yükseltip ekmek sahibi yapmaktı. Bu ateş bizi değil, ülkemizi yakıyor.” diyerek andı.

Şehit öğretmenin öğrencileri ise Yılmaz’ın öğrettiği yolda ilerleyeceğini vurgulayarak, “Ben de onun gibi öğretmen olacağım ve onun gibi çocuklara sevgiyi, saygıyı ve merhameti öğreteceğim. Onun gibi şefkatli bir öğretmen olacağım ve çocukları çok iyi yetiştireceğim.” diyor.

ŞENAY AYBÜKE YALÇIN

Şenay Aybüke Yalçın, Batman’da 10 Haziran’da Kozluk Belediye Başkanına aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit oldu.

Genç müzik öğretmenin olay sırasında bulunduğu aracı kullanan öğretmen arkadaşı İzzet Gündoğdu olayı anlatırken “Çatışmanın ortasında kaldık, Aybüke herkesi sakinleştirmeye çalışıyordu. Sakin olun dedi. Vuruldu.” dedi.

Terör saldırısı, seslendirdiği Mağusa Limanı türküsü ve fotoğrafındaki tebessümü ile hafızalara kazınan Aybüke öğretmeni ömrünün ve mesleğinin baharında sevdiklerinden ve hayattan kopardı.

Şehit Aybüke öğretmenin Necmettin Erbakan Üniversitesinden sınıf arkadaşı Siirt Kazım Karabekir Ortaokulunda görevli müzik öğretmeni Tuğba Çakır, Aybüke Yalçın’ı şu sözlerle anlatmıştı: “Onu hep gülerken, şarkı söylerken hayal edebilirdik. Aybüke’ye ölüm hiç yakışmadı. Ona, ‘Bizim için bir şarkı söyler misin?’ dendiğinde mutlaka Mağusa Limanı’nı söylerdi.” 

 

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Ekim 2016’de, 18’inci tercih yeri olan ilçeye atandığı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, “Öğretmen oldum ben” sözleriyle paylaşmıştı.

AdminAdmin

Admin