GÜNDEM
Giriş Tarihi : 01-07-2023 21:47

Selçuk Anadolu Lisesi, Osmanlı yadigârı okulu restorasyon adı altında tarihi yok ediyorlar

150 yıl önce ecdâdın yaptığı ahşap camlı çerçeveyi bugünün imkanlarıyla beceremez hale geldiğimizin, acı bir örneği restorasyon adı altında tarihi yok ediyorlar.

Selçuk Anadolu Lisesi, Osmanlı yadigârı okulu restorasyon adı altında tarihi yok ediyorlar

Tarihi Eserleri koruma temel olarak yapıların kalıcı olarak korunması amacını gütmektedir. Kültürel miraslarımız tarihimiz için çok önemli kimlikler taşımakta ve gelecek nesillerimize ışık tutmaktadırlar.

Onlarca tarihi esere sahip olan Türkiye, yapılan restorasyon çalışmalarıyla birlikte tarihi dokuyu kendi elleriyle yok ediyor. Birçok eser, restorasyon çalışmalarının ardından aslı ile alakası olmayan bir görüntüyle karşımıza çıkıyor.

Eski Öğretmen okulu şimdinin Sivas Anadolu Lisesinde çirkin bir tamirat .

Tarihi binaya yapılacak en büyük kötülük bu.

Böyle tamirat olur mu ?

Bu yapılanın mantıklı bir açıklaması var mı ?

Sayın yetkililer lütfen duruma müdahale edin.

Bu konuyu bizlere haber veren sayın Cenk Keşkek beye teşekkür ederiz.

Tarihçesi; Selçuk Anadolu Lisesinin muhteşem tarihi taş binasının yapımına 1916 yılında başlanmış ve Erkek Muallim Mektebi olarak açılmıştır.

1973 yılına kadar Milli Eğitimimize güzel hizmetler veren sayısız ilkokul öğretmeni yetiştirmiştir.
       1973 – 1974 öğretim yılında öğretmen lisesi haline dönüştürülmüştür. 1974 – 1979 tarihleri arasında Eğitim Enstitüsü, 1981 – 1982 de Meslek Yüksek okulu, 1982 – 1984 de Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılmış, 1984 – 1985 öğretim yılında Selçuk Anadolu Lisesi olarak öğretime yeniden açılmıştır.
       Adı, Türk milletinin tarihte kurduğu Selçuklu Devletlerinin hatırasına Selçuk Anadolu Lisesi olarak belirlenen okulumuz, güzel yurdumuzun tarih ve kültür şehri mağrur Sivas'ımızda, geçmişten günümüze sıcak selamlar taşıyan eğitim abidesi olarak çalışmalarına onurla devam etmektedir.

10-10-2018 10-10-2018

Selçuk Anadolu Lisesi Kısaca

Selçuk Anadolu Lisesinin muhteşem tarihi taş binasının yapımına 1916 yılında başlanmış ve Erkek Muallim Mektebi olarak açılmıştır. 1973 yılına kadar Milli Eğitimimize güzel hizmetler veren sayısız ilkokul öğretmeni yetiştirmiştir.

Adı, Türk milletinin tarihte kurduğu Selçuklu Devletlerinin hatırasına Selçuk Anadolu Lisesi olarak belirlenen okulumuz, güzel yurdumuzun tarih ve kültür şehri mağrur Sivas'ımızda, geçmişten günümüze sıcak selamlar taşıyan eğitim abidesi olarak çalışmalarına onurla devam etmektedir.

 
21-03-2019


     Sadece öğrenciler ve velilerini değil tarihe, tarihî eserlere meraklı herkesi, Osmanlı yadigârı okulumuza sahip çıkmaya  davet ediyoruz.

 

 

AdminAdmin

Admin