GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-02-2022 13:45   Güncelleme : 24-02-2022 14:56

SGC’den Ankara çıkartması

Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Ankara’ da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunarak basın sektörünün sorunları ve sorunların çözümü ile ilgili önerilerini gündeme getirdi. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, başta basın yıpranma payı ile ilgili olmak üzere internet haber sitelerini de kapsayan geniş bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

SGC’den Ankara çıkartması

Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Ankara’ da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, Başkan Yardımcısı Kemal Doğan, Yönetim Kurulu üyeleri Şeref Gülmez ve Cemil Duymaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, ziyaret ederek basın sektörünün sorunları ve sorunların çözümü ile ilgili önerilerini gündeme getirdi.

DESTİCİ: BASIN KURULUŞLARINA DESTEK OLMAK TÜM KURUMLARIN GÖREVİDİR

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer ve beraberindekiler ilk olarak Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki makamında bir araya geldi. Genel Başkan Destici, Sivas’ın kendisinde ve partisinde yerinin çok özel ve kıymetli olduğunu belirterek, “Partimizin Kurucu Genel Başkanı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Sivaslı olduğu için bir çok ziyaretlerimde vatandaşlarımızdan bazıları beni Sivaslı zannediyor. Bende ısrarla nereli olduğum sorulmazda aksini söylemiyor, Sivaslı zannedilmemden dolayı da mutluluk duyuyorum”dedi.  

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, basının aynı siyasi partiler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirterek, “ Basın olmazsa demokrasi eksik kalır” diyerek, Valiliklere, belediyelere ve sivil toplum örgütlerine basın kuruluşlarına destek olmaları çağrısında bulundu.

YILMAZ: HABER SİTELERİNİ DE KAPSAYAN GENİŞ BİR BASIN TASLAĞI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Sivas Gazeteciler Cemiyeti heyetinin bir sonraki duragı ise AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki makamı oldu. Ülke ve Sivas gündemi ile alakalı samimi bir ortamda geçen görüşmede AK Parti Grup Başkanı Yılmaz, Basın İlan Kurumu’nun, gazetelere verilen resmi ilânlar bazında tirajı 50 binin altında olan gazeteler için yüzde 71.5, 50 bin üstü gazeteler için ise yüzde 27.6 zam yaptığını söyledi. Yılmaz, diğer yandan basın çalışanlarının büyük bir mağduriyet yaşadığı yıpranma payı başta olmak üzere internet haber sitelerini de kapsayan geniş bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

DURSUN: BASIN KURULUŞLARI ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ise BASIN kuruluşları özverili çalışmalar yaptığını belirterek, “Basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilen ve yönlendirebilen, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. erel ve ulusal basınımızın büyük özveri ve fedakârlıkla yapmış olduğu çalışmalar bizler ve vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle ve takdirle izlenmektedir” dedi.

 

ÖZYÜREK: BASIN SEKTÖRÜ ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ise Sivas Gazeteciler Cemiyeti heyetini Ankara’da görmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, “ Basın kuruluşlarımız önemli bir görevi zor şartlarda yerine getiriyor.  Yeni göreve gelen Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum. Göreve başlamanızdan kısa bir süre geçmesine rağmen basın kuruluşlarının ve çalışanlarının sorunları ve çözümleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olmanızı çok önemsiyorum. Kısa bir süre sonra Sivas’ta basın kuruluşlarımız ve çalışanları ile bir araya gelmeyi istiyorum” dedi.

ALBAYRAK: BASIN SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN HER DESTEĞE VARIZ

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, Başkan Yardımcısı Kemal Doğan, Yönetim Kurulu üyeleri Şeref Gülmez ve Cemil Duymaz, son olarak Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve hemşehrimiz Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak ile bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olagan kongrede tüm üyelerin oyunu alarak yeniden Türk Ulaşım Sen Genel Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Nurullah Albayrak’a başarılar dileyen heyet, sendika faaliyetleri, ulaşım sektörü ve basın kuruluşlarının sorunları üzerene samimi bir görüşme gerçekleştirdi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve hemşehrimiz Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, emekçilerinin haklarını koruyup, gözetmek ve bu alanlarda çalışan işçilerin örgütlenmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, basın sektörünün sorunlarının da çözümü için geçmişte olduğu gibi bundan sonrada ellerinden gelen tüm imkanlarla destek olmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Cemiyeti heyeti ise Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve hemşehrimiz Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak’a görevlerinde başarılar dileyerek, destekleri için teşekkür ettiler. 

AdminAdmin

Admin