SAĞLIK
Giriş Tarihi : 05-06-2023 23:08

Şimşek: “Fenilketonüri Önlenebilir Bir Hastalıktır”

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Fenilketonüri rahatsızlığında yaşamın ilk günlerinden itibaren diyette yapılacak düzenlemelerle tedavi edilebildiği için erken tanının zihinsel engelin oluşmaması açısından çok çok önemli olduğu söyledi.

Şimşek: “Fenilketonüri Önlenebilir Bir Hastalıktır”

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, '1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü' kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen konferans programına katıldı.

Halk Sağlığı Uzmanı Esma Kılıç'ın açış konuşmasının ardından konuşan Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, ülkemizin, fenilketonüri hastalığının en sık görüldüğü ülkelerden birisi olduğunu dile getirdi.

Akraba evliliklerinin yüksek olması nedeniyle kalıtsal özellikteki bu hastalığın toplumda görülme sıklığının artığını belirten Şimşek, “Her yıl ülkemizde 300-350 çocuk Fenilketonürili doğmaktadır.

Yaşamın ilk günlerinden itibaren diyette yapılacak düzenlemelerle tedavi edilebildiği için erken tanı zihinsel engelin oluşmaması açısından çok çok önemlidir" dedi.

Programda Medicana Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru ve Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Ekici ile Pediatrik Diyetisyen Merve Eşgi, Fenilketonüri Hastalığı konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

AdminAdmin

Admin