GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-07-2023 13:31   Güncelleme : 13-07-2023 13:49

Sivas’ın En Çok Bilinen Uçurumu, Turizme Kazandırılmayı Bekliyor

Sivas’ta daha çok intihar haberleri ile gündeme gelen Yukarı Tekke’de Abdulvahabi Gazi Cami ve Türbesi etrafında bulunan kayalıklara seyir terası yapılarak bölgenin hem inanç hem de şehir turizmine kazandırılması bekleniyor.

Sivas’ın En Çok Bilinen Uçurumu, Turizme Kazandırılmayı Bekliyor

Sarp kayaların üzerine inşa edilen Abdulvahabi Gazi Cami ve Türbesi ilimizde inanç turizmi açısından oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Ayrıca Şehzade Beyazid ve çocuklarının kabirleri de bu cami içerisinde bulunuyor.

Cami etrafında Mustafa Taki, Abdulvehhab Rahati, Cemaleddin Aksarayi, Muhammed Bin Ebu Bekr-i Tiflisi, Kırk Kızlar, Seyit Mehmet Öktem, Gazeteci İsmail Güneş gibi birçok önemli ismin de kabirleri bulunuyor.

Tekke de ayrıca şehitlik ve şehitler müzesi de yer alıyor. Hal böyle olunca Sivas’a yaz-kış şehir dışından gelen insanların şüphesiz ki ilk ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Yukarı Tekke Mezarlığı hem inanç hem de şehir turizmi açısından önem teşkil ediyor.

Cami etrafında bulunan manzarada tüm Sivas’ın 4 mevsim izlenebilmesi, paslı tel örgülerden kurtularak etrafının düzenlenip cam teras ile il turizmine kazandırılması bekleniyor. Dönem dönem intihar vakaları ile anılan bölgenin artık turizm ile işlenmesi bekleniyor.

Bu konuda yetkililere seslenen vatandaşlar seyir terası isteminde bulunarak, Sivas’ın en yüksek ve en güzel şehir manzarasını sunan Akkaya Tepesine Cam Seyir Terası yapılmasını, hem inanç turizminin hem de şehir turizminin daha da hareketlenmesini bekliyor.

AdminAdmin

Admin