GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-01-2022 10:13   Güncelleme : 04-01-2022 10:22

SİVAS'IN SAHİBİ YOK MU?

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE ; Geçen hafta Sivas Nuri Demirağ Organize alanının cazibe merkezi ilan edildiğini öğrendik. Bu habere sevinsek mi üzülsek mi bilemedik. Sivas her zamanki gibi verilen sözlerin unutulduğu bir şehir olmaya devam etmektedir dedi.

SİVAS'IN SAHİBİ YOK MU?

4 Eylül 2021 de açılışı 6 kez duyurulan 7 kez ertelenen Hızlı Tren fiyaskosundan sonra, aradan 3 ay geçmeden 2.kez hayal kırıklığına uğramıştır.

Her seçim döneminde 2 vaatle avutulan Sivas, ne yazık ki iki vaadine de kavuşamamıştır. Hızlı trendeki fiyaskodan sonra şimdide Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımızın ve vekillerimizin söz verdiği 6.Bölge Teşviki hayata geçirilememiştir.

Bunun yerine Sivas halkının gönlünü almak adına Nuri Demirağ Organize alanı cazibe merkezi ilan edilmiştir. Bu şekli ile Sivas ta ticarette ikilik oluşmuştur.

Sivas’ı kalesi olarak gören iktidarın, Sivas’ı her zaman ikinci plana itmesi, iktidarın Sivas’lılara verdiği değer net bir şekilde ortaya çıkarmıştır.

Şehir de yıllarca istihdam yaratan bu şehire katma değer katan, zor şartlar altında üretim yapmaya çalışan mevcut Organize Sanayii bölgesindeki yatırımcı bu şekli ile mağdur edilmiştir. Bunca yılın emeğin karşılığının teşekkürü bu olamamalıydı. Mevcut yatırımcılar şimdi bir şekilde yatırımlarını bu alana kaydırmanın derdine düşmüştür.

Diğer İller de bu cazibe teşviki tüm il kapsamında uygulanırken niye Sivas’ta küçük bir alana sıkıştırılmıştır. Mevcut organizede faaliyet gösteren firmalar, yeni organizede yatırım yapacak firmalar ile adil bir ortamda nasıl rekabet edeceklerdir?

Bugün bakıyoruz ki Sivas ta bir çok kurum ve STK bu tezat teşvik için siyasilere teşekkür yarışına girmişlerdir. Halbuki yapılan bu haksızlık için birlikte hareket etmek, tek ses halinde bu yanlışı Ankara duyurmak tüm Sivaslıların görevidir.

Başta Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere tüm vekillerimizin, Belediye Başkanımızın ve konu ile ilgili Tüm Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının tüm şehri kapsayan, her seçim döneminde söz verilen 6. Bölge Teşvikinin takipçisi olması gerekmektedir.

20 Yıldır Koşulsuz iktidarı destekleyen Sivas ın yaşadığı hayal kırıklıklarının son bulması için tüm Sivas lı hemşerilerimizin el birliği ile hareket etmesi gerekmektedir.

Sivas ın ne yazık ki Ankara da sahibi yoktur. Sivas kendi göbek bağını kendi kesmesinden başka şansı da yoktur. Sivas ın sahibi Sivas ın dertleri ile dertlenen gerçek Sivaslılardır.

AdminAdmin

Admin