GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-07-2023 11:14

Sivas’ta Belediye Ekmeğine Büyük Zam

Sivas Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özbelsan AŞ tarafından üretilen ekmeğe gelen 2 liralık zam ile ekmek fiyatı 5 lira 75 kuruşa çıktı. Vatandaşlar yaklaşık yüzde 52’lik büyük zamma sert tepki gösterdi.

Sivas’ta Belediye Ekmeğine Büyük Zam

Sivas’ta fırınların ekmeğe ve unlu mamullere yaptığı zamdan sonra belediye şirketi olan Özbelsan AŞ de ekmeğe zam yaptı.

Sivas Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özbelsan AŞ tarafından üretilen ekmeğe gelen 2 liralık zam ile ekmek fiyatı 5 lira 75 kuruşa çıktı.

Yapılan yaklaşık yüzde 52'lik zamma vatandaşlar tepki gösterdi.  Yapılan zammı bugün öğrenen bir vatandaş, yapılan artışın kötü olduğunu vurgularken, başka bir vatandaş ise "Hani gönül belediyeciliği yapılacaktı?" diyerek belediyeye sert tepki gösterdi.

Belediyenin ürettiği ekmekte kar elde edilmesinin düşünülmemesini aksine dar gelirlilerin alabileceği fiyatlarda olması gerektiğini dile getiren vatandaşlar,  “2 liralık ekmek zammı belimizi büktü. Bir elle veriyorlar, bir yerden alıyorlar.

Zamlar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Ben emekliyim mesela, kendim evde ne zamana kadar yapabilirim. Ucuz diye bunu almaya çalışıyoruz ama bakın 2 lira zam. B

en sürekli almıyorum ama alan insanlar var. Bir insanın bu ekmeği sürekli aldığını düşünün, daha kalabalık aileler var. Bir avantaj olduğunu sanmıyorum artık” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

Admin