EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-02-2024 16:16

Sivas'ta Eğitimde Güzel Gelişmeler Oluyor

Eğitime Gönül Verenler Platformu Yazılı Basın Açıklamasında Bulundu.

Sivas'ta Eğitimde Güzel Gelişmeler Oluyor

Eğitime Gönül Verenler Platformu yaptığı açıklamada; Sivas'ta son yıllarda görev yapmış Vali ve İl Milli Eğitim Müdürlerinin uyguladığı  “Köprü”, “Hedef” ve “Miras” projeleri ile birlikte eğitim - öğretimin olumlu anlamda ivme kazandığını, bu projeler sayesinde de eğitimde kalitenin yükseldiğini dile getirmek yanlış olmaz. Çünkü uygulanan projelerle birlikte Sivas’taki tüm okullarda;  temizlik, güvenlik, değerler eğitimi, sosyal ve kültürel etkinlikler ve akademik başarı noktasında ciddi ilerlemeler kaydedilmesi ilimiz açısından olumlu değerlendirilmektedir.

        Özellikle İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener'in göreve başlar başlamaz Sivas Valiliği himayelerinde de hayata geçirilen “Hedef-Miras” projeleriyle okullarda alınan güvenlik tedbirlerinin, veli e-randevu sisteminin getirilmesinin, estetik açıdan okulların iç ve dış fiziki imkanlarının iyileştirilmesinin, okul bahçelerinin geleneksel Türk oyunlarına göre dizayn edilmesinin, okul kütüphanelerinin zenginleştirilerek zeka oyun alanları ile öğrencilerin hizmetine sunulmasının, LGS ve YKS deneme sınavlarında gösterilen başarı ivmesinin olumlu anlamdaki en önemli göstergeleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Okul koridorlarının öğrenci etkinlikleriyle donatılarak bilim sokaklarına dönüştürülmesi okullara ayrı bir zenginlik kazandırmış gibi görünüyor.

        Proje kapsamında çocuklarımızın güvenliğini sağlayabilmek, zararlı kötü alışkanlardan koruyabilmek amacıyla özellikle teneffüslerde ve öğlen aralarında öğrencilerin -veli izni hariç- okul bahçelerinin dışına çıkarılmaması velilerden büyük bir destek ve takdir topladı. Ayrıca okullar için hayati önemi olan ve sürekli sağlık denetimlerinden geçirilen okul kantinlerinin öğrencilere sıcak ev yemeği çıkararak öğrencilerin sağlıksız beslenmelerine fırsat vermemelerinden dolayı anne ve babaların rahat bir nefes almasını sağlamıştır. Buna ilave olarak kantinden yemek yiyemeyen ya da yemek istemeyen öğrencilerin evden getirdikleri yemekleri yiyebilmeleri için sağlıklı bir ortam hazırlanmıştır. Bu ortamların sağlanmasıyla birlikte velilerin okullara teşekkür telefonları açtıkları ya da yüz yüze memnuniyetlerini dile getirdikleri okul yöneticileri tarafından sıklıkla dile getirilmiştir.

       “Miras” projesi kapsamında Sivas’ta eğitimin tüm kademelerinde kültür, sanat ve spor faaliyetlerindeki artışlar okullar arasında sevindirici rekabeti beraberinde getirmiştir. Elbette bu yeniliklere alışmamız biraz zaman alacaktır. Lakin yeniliklere muhalefet olanlarında süreç içerisinde Sivas'ımızın eğitim öğretimdeki kalite artışını takdir ederek destek vereceklerini umut ediyoruz. Eğitim camiamızın tüm bireylerini emeklerinden dolayı kutlar; güzel gelişmelerin devamını dileriz.

Eğitime Gönül Verenler Platformu

AdminAdmin

Admin