SPOR
Giriş Tarihi : 05-09-2023 11:56

Sporcularımızdan Büyük Başarı

15 Temmuz Şehitleri 6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda Sporcularımızdan Büyük Başarı

Sporcularımızdan Büyük Başarı

Edirne, 14-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen 15 Temmuz Şehitleri 6. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların kıyasıya mücadele ettiği bu önemli etkinlikte, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularımız büyük bir başarı elde etti.

Şampiyonada, Nisanur Güvenç, Aysel Gizem Özbölük, Abdulsamed Öztürk, Zeynep Tuana Öztürk, Kadirhan Tek, İpek Sarıtaş, Halil İbrahim Bulut, Hakkı Cücük ve Yiğit Koç gibi genç yetenekler, kendi kategorilerinde üstün performans sergileyerek Sivas'ı gururlandırdı.

Nisanur Güvenç, Chaquan dalında birinci olurken Shaolingun kategorisinde ikinci sırayı elde etti. Aysel Gizem Özbölük, Taichiquan 32 form dalında ve Taichishan kategorisinde ikinciliklerini göğüsledi. Abdulsamed Öztürk ise Changquan 32 form dalında üçüncülük ve Gunshu 32 form dalında birincilik elde etti.

Zeynep Tuana Öztürk, Taichiquan 24 form dalında üçüncülük kazanırken Taijijian 32 form dalında ikinci oldu. Kadirhan Tek Changquan 32 form dalında dördüncülük, Gunshu 32 form dalında ise üçüncülük elde etti. İpek Sarıtaş ise Gunshu 32 form dalında üçüncülüğüne layık görüldü.

Ayrıca, Halil İbrahim Bulut 75 kg kategorisinde birinci olurken Hakkı Cücük 65 kg kategorisinde ikinci, Yiğit Koç ise 52 kg kategorisinde birinci olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularımız, bu önemli şampiyonada gösterdikleri performansla ilimizi gururlandırarak madalyalarla döndü.

Sporcularımızın Branşları ve Dereceleri ise şöyle:

• Nisanur Güvenç: Chaquan dalında birinci, Shaolingun dalında ikinci.

• Aysel Gizem Özbölük: Taichiquan 32 form dalında ikinci, Taichishan dalında ikinci.

• Abdulsamed Öztürk: Changquan 32 form dalında üçüncü, Gunshu 32 form dalında birinci.

•  Zeynep Tuana Öztürk: Taichiquan 24 form dalında üçüncü, Taijijian 32 form dalında ikinci.

• Kadirhan Tek: Changquan 32 form dalında dördüncü, Gunshu 32 form dalında üçüncü.

• İpek Sarıtaş: Gunshu 32 form dalında üçüncü.

• Halil İbrahim Bulut: 75 kg kategorisinde birinci.

• Hakkı Cücük: 65 kg kategorisinde ikinci.

• Yiğit Koç: 52 kg kategorisinde birinci.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan TUNÇ, başta sporcular olmak üzere, emeği geçen tüm antrenörleri tebrik etti. Şampiyona sona ererken, Sivaslı sporcuların gelecek başarıları merakla bekleniyor.

 

AdminAdmin

Admin