EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-04-2023 13:13

STSO Milletvekili Adaylarını Ağırlayacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Nisan Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Osman Yıldırım Başkanlığında toplanan mecliste yaklaşan seçimlerde milletvekili adayı olan isimlerle yapılacak olan toplantının ayrıntıları konuşuldu.

STSO Milletvekili Adaylarını Ağırlayacak

Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir, yönetim kurulu tarafından hazırlanan ve siyasetçilere yapılacak sunumla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.


SANAYİDEN TURİZME SİVAS İÇİN NE GEREKİYORSA MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZA İLETECEĞİZ
Toplantıda konuşan Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir, “Seçimlere bir ay kadar bir süre kaldı. Bizde seçim öncesinde tüm meclis üyelerimiz ile beraber mevcut adaylarımızı odamızda ağırlayarak onların yapacağı çalışmaları bizlerle paylaşmalarını ve bizim de önerilerimizi sunacağımız bir çalışma yapıyoruz. Bunun içinde elimizde verilerimizin olması gerekiyor. İlk etapta yönetim kurulu olarak bazı çalışmalar yaptık. Bizim, Sivas için hazırladığımız çalışmalarımız var. Bunun üzerine meclisten de alacağımız öneriler ile bu projelerimizin üzerine katkı koyacağız. Pazartesi günü de bir başkanlar kurulu toplantısı yaparak, başkanlar kurulundan gelen teklif ve önerileri de bu projelerin içerisine dâhil ederek, bu harmanın içerisinde buraya adaylar geldiğinde onlara bizim yol haritamızın ne olduğunu, ne olması gerektiğini, onlardan taleplerimizin ne olduğunu, nasıl bir aksiyon almamız gerektiğini onlarla paylaşmak istiyoruz. Sanayi anlamında Sivas’ın genelinin tüm organize sanayimizin cazibe merkezi içerisine alınmasını birinci talebimiz olarak siyasilerimizden isteyeceğiz. Bununla birlikte savunma sanayi konusunda kümelenmek istiyoruz. Sanayi şehri Sivas’ı oluştururken bunların önemli olduğunu sizlerle bir kez daha paylaşmak istedim. Şarkışla ve Gemerek’teki organize sanayi bölgelerimiz halen organize sanayi kimliğini kazanmış bir durumda değil. Bunları da öne çıkarmamız gerektiğini düşünüyoruz. Diğer yandan turizm şehri Sivas diyoruz. Turizmimizin gelişmesi için elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Hizmet sektörünün gelişmesi için en önemli konu Yüksek Hızlı Trenimizin bir an evvel Ankara bağlantısının sağlanmasıdır ki o da 26 Nisan’ da açılışı yapılacak. Sivas’ımızın asıl özelliği bir tarım şehri olması. İlçelerimizi tarımsal anlamda geliştirmemiz gerekiyor. Onun içinde tarım şehri Sivas üzerinden de önerilerimiz projelerimiz neler var ise hep beraber paylaşalım” dedi.


SİVAS TOPLU KONUT KAPSAMINA ALINMALI
Meclis başkanı Osman Yıldırım ise sanayi bölgesine yoğun bir talebin olduğunu bu nedenle de Sivas’ın toplu konut kapsamına alınması gerektiğini belirterek, “Sivas’ın toplu konut kapsamına alınması özellikle 20 bin 30 bin kişi bizde biliyoruz sanayi bölgemize yoğun ilgi var. Bunlarla ilgili de herhalde bu depremle birlikte seçimden sonra Sivas gerçekten baya bir cazibe bölgesi oluyor. Hızlı trenin de başlaması ile birlikte. Ama bunlar gelince çalışmak için, bunların bir de barınması gerekiyor. Onun için de özellikle demir çelik tarafı mı olur başka bir taraf mı olur, büyük 10, 15 bin adetlik bir toplu konut talep edilmesi gerekiyor. Bu şekilde hazırlıklı olduğumuz zaman, ortak isteklerde bulunduğumuz zaman kesinlikle yerine geliyor. Bunlarında yerine geleceğine inanıyorum. Ama hepimizin bu işi sahiplenmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin

Admin