EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-07-2023 20:58   Güncelleme : 01-07-2023 21:05

TBMM'de onaylanan anlaşmayla Sivas'a liman kurulacak

BM Kuru Limanlar Anlaşması, TBMM'de onaylandı ve bu gelişme Sivas'ın aralarında bulunduğu 19 ilin ekonomisi için yeni bir hamle haline gelecek.

TBMM'de onaylanan anlaşmayla Sivas'a liman kurulacak

Sabah Gazetesi’nden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre Sivas’ın da aralarında bulunduğu 19 denize kıyısı olmayan kentte, kuru liman kurulacak.

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda, BM Kuru Limanlar Anlaşması onaylandı. Anlaşmanın onaylanmasıyla 19 merkezde gemi yükleme ve boşaltma işlemi dışında kuru liman oluşturulması planlanıyor.

Kuru limanlar, kapasitesi az gelen limanların yükünü azaltacakken aynı zamanda Avrupa ve Asya-Pasifik ve Çin hattında ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak. Lojistik merkezlerin kurulduğu kentlerin ekonomilerinde de ciddi anlamda gelişmeler bekleniyor. Kuru limanların Çin üzerinden gelen ürünlerin Avrupa’ya sevki noktasında çok önemli işlev göreceği de kaydediliyor.

Kuru liman kurulması planlanan iller ve bağlı olan ilçeler şöyle: Samsun-Gelemen, Kayseri- Boğazköprü, Balıkesir- Gökköy, İstanbul-Halkalı, Denizli-Kaklık, Konya-Kayacık, Mardin, Sivas, Uşak, Yeşilbayır İstanbul, Ankara- Kazan, Bilecik- Bozüyük, Habur, Hasanbey-Eskişehir, Kars, Köseköy- İzmit, Palandöken- Erzurum, Türkoğlu-Kahramanmaraş, Yenice- Mersin

HANGİ ÜLKELER TARAF

SÖZLEŞMEYE taraf ülkeler arasında Çin ve Azerbaycan başta olmak üzere Afganistan, Bangladeş, Hindistan, Kazakistan, Moğolistan, Rusya, Güney Kore, Tacikistan, Tayland, Türkmenistan ve Vietnam bulunuyor.

AdminAdmin

Admin