GÜNDEM
Giriş Tarihi : 31-03-2021 10:04   Güncelleme : 31-03-2021 10:04

Teravihe gidenler sokağa çıkma yasağından muaf

Geçen seneki gibi Ramazan’da teraviler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek" diyen Koca, "Toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi toplanmalar Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı" ifadelerini kullandı.

Teravihe gidenler sokağa çıkma yasağından muaf

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle muhalefetin tepkisini çeken AKP kongreleriyle ilgili konuştu. Mutasyonlu virüsün Türkiye'deki oranının yüzde 75'lere ulaştığını söyledi.

AKP kongrelerine ilişkin, bu konuyu gündemde tutmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirten Koca, "Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesi oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Koca, "Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye'deki oranı yüzde 75’lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimizde var. Bunun dışında da ülkemizde ağırlıklı olarak İngiliz mutantı söz konusu. Var olan virüsün yerine İngiliz mutantı geçti. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması" ifadelerini kullandı. 

oca şöyle konuştu:

''Bugüne kadar bilgilendirmelerimiz Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere, kapalı ortamlarda bulaştığını biliyoruz, kalabalık ortamlarda virüsü bulaştırabiliyoruz, yakın temasta virüsün bulaştığını biliyoruz, bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil. Dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık hikayesini çıkarmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.

Geçen seneki gibi Ramazan’da teraviler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek" diyen Koca, "Toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi toplanmalar Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı" ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin

Admin