SAĞLIK
Giriş Tarihi : 16-06-2021 15:07   Güncelleme : 16-06-2021 15:17

Tüm yasakların kalkacağı tarih! Uzmanlar sevindiren haberi açıkladı

Türkiye'de korona virüs vaka sayıları gün geçtikçe azalıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıda yaş sınırının 40'a düştüğünü açıkladı. Yasaklar yavaş yavaş kalkarken normal hayata döneceğimiz tarih de belli oldu.

Tüm yasakların kalkacağı tarih! Uzmanlar sevindiren haberi açıkladı

Türkiye'de son 24 saatte 214 bin 957 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 12 kişinin testi pozitif çıktı, 53 kişi hayatını kaybetti. Son günlerde hızlanan aşılamanın günlük 600 bin sınırına dayanması umutları arttırırken, yasakların kalkacağı ve normal hayata döneceğimiz tarih de belli oldu.

Korona virüs salgınıyla ilgili son gelişme üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz” dedi.

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberine göre, uzmanlar aşı çalışmaları bu hızla devam ederse, korona virüs ile mücadele eden Türkiye iki ay içinde rahatlar ve sonbaharda normal hayatına geri döner görüşünde.

 TARİH BELLİ OLDU

Gelinen son durumu değerlendiren uzmanlardan Prof. Dr. Levent Akın, "Günde yarım milyon kişi aşılanırsa temmuzun ortasından sonra her türlü sosyal aktivite yapılabilir. Sonbaharda tedbirler gözden geçirilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Necmettin Ünal, "Aşılama hızını 1 milyona çıkarırsak 2 ayda bu iş biter. Türkiye'ye özgü varyant da ortaya çıkmaz" derken, Prof. Dr. Barış Otlu, "Alınan önlemlerle ve giderek yaygınlaşan aşılama ile bu yıl sonuna kadar normal düzenimize dönebiliriz" dedi.

Prof. Dr. İsmail Balık ise, "Günde 1 milyon doz aşı yaparsak temmuz sonuna kadar toplumsal bağışıklık hedefine erişiriz. Sonbaharda eski normalimize dönebiliriz" açıklamasını yaparak tünelin ucunda ışığın göründüğü mesajını verdi.

 

AdminAdmin

Admin