SPOR
Giriş Tarihi : 21-08-2023 10:58

Uluslararası Zafer Kupası Judo Turnuvası’na Sivas Damgası

Büyük Heyecan; Sakarya'da 11. Uluslararası Zafer Kupası Judo Turnuvası Yapıldı.

Uluslararası Zafer Kupası Judo Turnuvası’na Sivas Damgası

Türkiye Judo Federasyonu ve Sakarya Judo İl Temsilciliği işbirliğiyle, 30 Ağustos Zafer Haftası'nı coşkuyla karşılamak amacıyla Serdivan Spor Salonu'nda düzenlenen 11. Uluslararası Zafer Kupası Judo Turnuvası, büyük bir katılım ve çekişmeyle sona erdi. 18-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen bu prestijli organizasyonda Türkiye'den 42 ilin yanı sıra Azerbaycan, Tataristan Cumhuriyeti, Adige Cumhuriyeti, Ukrayna, Suriye, Gürcistan, İran, Afganistan ve Kazakistan'dan toplamda 1320 sporcu boy gösterdi.

Sivaslı Sporcular Gurur Kaynağı Oldu

Türk judosunun geleceğini şekillendiren bu önemli turnuvada, Sivaslı sporcular da adeta parladılar. Ümitler, yıldızlar ve süper minikler kategorilerinde mücadele eden Sivaslı sporcular, büyük başarılara imza attılar ve ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler.

Ümitler kategorisinde, Furkan Salih Gül 50 kilogramda altın madalya kazanırken, Hayrunisa Ardıç +70 kilogramda altın madalya aldı. Merve Manaz ise 57 kilogramda bronz madalya kazandı.

Yıldızlar kategorisinde, Alperen Döndar 50 kilogramda bronz madalya elde ederken, Hatiçe Çelik 48 kilogramda gümüş madalya ve Emin Kavak 42 kilogramda gümüş madalya kazandı.

Süper minikler kategorisinde ise, Belinay Kavak 36 kilogramda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Turnuva Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin Destekleriyle Gerçekleşti

Turnuvanın ilk gününde, süper minikler kategorisinde Tatamiye çıkan sporcular büyük bir heyecanla madalya kazanmak için mücadele ettiler. Dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Turnuva, ümitler ile yıldızlar kategorilerinde yapılacak yarışların ardından 20 Ağustos Pazar günü sona erdi.

Türkiye Judo Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı Deniz Şilli, 30 Ağustos Zafer Haftası vesilesiyle Valilik ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle uluslararası bir turnuva düzenlediklerini belirterek, "42 il, 9 ülkeden 1320 sporcu katılıyor. Çok büyük bir organizasyon. Bugün süper minikler ve minikler kategorilerinde müsabakalar yapılıyor. Toplam 4 kategorimiz var. Bu turnuvanın en önemli özelliği; 2024'e hazırlanan milli takımlara seçilerek sporcuların son hazırlığı burası. Bu yüzden çok önemli bir turnuva." dedi.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan TUNÇ, sporculara ve antrenörlerine başarılar dileyerek, Sivaslı sporcuların bu büyük organizasyonda gösterdikleri başarılarla gurur duyduğunu ifade etti. Bu turnuva, Türk judosunun geleceği için büyük bir umut kaynağı olurken, sporcuların uluslararası arenada da ülkemizi gururla temsil etmeye devam edeceğine olan inancı artırdı.

AdminAdmin

Admin