SPOR
Giriş Tarihi : 25-08-2023 12:30

Ümitler Judo Dünya Şampiyonasında Sporcumuz Dünya 5.si Oldu

İlimizde Judo branşının Yıldızı Begümnaz Doğruyol, Dünya Şampiyonasında Hepimizi Gururlandırdı!

Ümitler Judo Dünya Şampiyonasında Sporcumuz Dünya 5.si Oldu

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb, 23-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen Ümitler Judo Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak uluslararası spor dünyasının merkezine dönüştü. Bu prestijli organizasyona 65 ülkeden toplam 570 sporcu katıldı.

Türk judo sporunun genç yeteneği Sivaslı Sporcumuz Begümnaz DOĞRUYOL, Dünya Şampiyonası'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Şampiyonaya seri başı olarak katılan Doğruyol, ilk turda bay geçti. Ardından Hırvatistan ve Slovakya rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Ancak heyecan dorukta olduğu yarı finalde Moğolistanlı rakibine golden skorda yani uzatma bölümünde yenilerek final şansını kaybetti. Bu sonuçla bronz madalya için çıktığı 3.lük maçında da Özbekistanlı rakibine mağlup olarak Dünya Şampiyonası'nda 5. sırada tamamladı.

Sporcumuz Begümnaz Doğruyol, Dünya Şampiyonası öncesindeki başarılı performanslarıyla da adından söz ettirmişti. Bu yılın Avrupa Şampiyonası'nda 3. olarak ülkemize bronz madalya kazandıran genç judocu, Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali'nde (EYOF) ise 2.lik madalyasıyla parladı.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan TUNÇ, Begümnaz Doğruyol'a ve sporcumuzun antrenörüne büyük başarılarından dolayı tebriklerini iletti. Türk judosunun geleceği için umut veren bu genç yetenek, uluslararası arenada ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor.

AdminAdmin

Admin