EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-02-2022 17:14   Güncelleme : 11-02-2022 17:14

Üretim durdu, fiyatlar uçtu

İlimizde emlak sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, gayrimenkul fiyatlarının son süreçte çok arttığını ifade ederek “Üretim durdu, fiyatlar adeta uçtu.

Üretim durdu, fiyatlar uçtu

Ev fiyatlarına güç yetmiyor. Bu gidişle ev almak hayal olacak. Bu durumdan emlak sektörünün temsilcileri olarak bizler de mağduruz. Belediyemizin yeni imar yerleri açması halinde fiyatlarda biraz düşüş olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

 

Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır; geçtiğimiz aylarda döviz kurunda yaşanan artışlarla beraber zirve yapan konut fiyatları ve kentte yeni imar alanlarının açılmaması dolayısıyla emlakçıların iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

Sivas’ta gayrimenkul fiyatlarının son süreçte orantısız şekilde yükseldiğini kaydeden Çayır, konut fiyatlarındaki artış ve kiralardaki yükselişi yeni imar yerlerinin açılmaması, inşaat maliyetlerindeki artış dolayısıyla yeni yapıların yapılamamasına bağladı.

Emlak fiyatlarındaki artışı kendilerinin de istemediğini kaydeden Çayır; “Konut fiyatları son süreçte çok arttı. 3 ay öncesine kadar 280-300 bin liraya satılan 20-25 binalar dahi 400 bin liraya yükseldi. Fiyatlar bu derece yüksek olunca konut almak isteyenler ev sahibi olamıyor. Satıcı da evini satması durumunda yenisini alamama endişesiyle karşı karşıya” dedi.

İlimizde imara yeni bölgelerin açılması gerektiğinin altını çizen Çayır, “Eski yerleşim yerlerinde yeni yapılanmalar oluyor ama o konutların da fiyatları çok yüksek. Eskiden ev fiyatları konuşulurken 800-900 bin lira gibi rakamlar çok afaki karşılanırdı. Şimdi rahatlıkla 1 milyon-1 milyon 200 bin lira daire fiyatları görüyoruz. Belediyemizin yeni imar yerleri açması halinde fiyatlarda biraz düşüş olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Piyasadaki belirsizlik dolayısıyla emlakçılar olarak zor günler geçirdiklerinin altını çizen Çayır, “Ev fiyatlarında yaşanan artış kira fiyatlarına da yansıdı. 900 ila bin liraya verdiğimiz konutlar bin 500-2 bin liraya çıktı. Emlakçılar şu anda iş yapamıyor. Satılık veya kiralık daire çok az. Olsa da yüksek fiyattan dolayı ilgi yok. Üretim durdu, fiyatlar adeta uçtu. Ev fiyatlarına güç yetmiyor. Bu gidişle ev almak hayal olacak. Bu durumdan emlak sektörünün temsilcileri olarak bizler de mağduruz” açıklamasında bulundu. 

AdminAdmin

Admin