GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-11-2023 17:39

Vakıf Kiracıları Zor Durumda

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, vakıfların kira artışlarının esnafı hayal kırıklığına uğrattığını ve mağdur ettiğini söyledi.

Vakıf Kiracıları Zor Durumda

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2024 yılında uygulanacak olan kira artışları ve sözleşme tarihleri esnaflara ihbarname ile gönderildi.

        Vakıf kiracısı esnaflara gönderilen yazı ile kira artışları da esnaflara tebliğ edildi. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, vakıf kiracısı esnaflara yapılan kira artışlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Son zamanlarda fahiş kira artışları esnaflarımızı çok mağdur etmiştir. Esnaflarımız başta kira artışları olmak üzere giderlerini karşılamakta zorlanmaktadır. Kira artışlarında Vakıf kiracıları da mağdur olmuştur. Vakıflar Bölge 2024 yılı kira artışlarını da belirledi. Yapılan artışların ortalama yüzde 300 ile 500 arasında artırılması elbette kiracısı olan esnaflarımızı da mağdur etmiş ve zor durumda bırakmıştır.

 

       Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetleri esnafımızı mağdur etmişti. Ekmeğinin peşinde olan ve kendi imkanlarıyla hem istihdam sağlayıp hem de devlete katkısı olan küçük esnafımız zor şartlar altında esnaflık hayatına devam etmektedir. Maliyetlerin sürekli artması nedeniyle hayatını devam ettirmeye çalışan esnaflarımıza bir darbede Vakıflar Genel Müdürlüğünden gelmiştir. Devletimiz esnafını koruyup kollaması gerekirken, mülkiyetlerinde kiracı olarak hizmet veren esnaflarımıza artışlarda Rayiç Bedeli altında fahiş fiyat uygulaması da  esnafımızın belini bükmüştür.

        Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracısı olan esnaflara yapmış olduğu kira artışlarını tekrar gözden geçirerek , esnafın mağdur edilmemesini talep ediyoruz” dedi.

 

       Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, fahiş kira artışı nedeniyle mağdur olan esnafların sorunlarını ilgili yerlere taşıyacaklarını ve haklarını aramak için mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

AdminAdmin

Admin