GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-06-2023 01:23

Vali Gül'ün Tarihi Sivas Konuşması 7 Yıl Sonra Gündem Oldu

Darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılında meydanda vatandaşlara seslenen dönemin Sivas Valisi, günümüzde ise İstanbul Valisi Davut Gül'ün konuşması, seneler sonra gündem oldu. Vali Gül’ün “Allah’ın izniyle bu bela bertaraf edilecek. Ama bertaraf edilmezse dediğiniz gibi ‘Ölmek var, dönmek yok’…” ifadeleri dikkat çekti.

Vali Gül'ün Tarihi Sivas Konuşması 7 Yıl Sonra Gündem Oldu

Ülkenin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızarak gerçek emellerini açığa çıkaran ve 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi.

7 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN TARİHİ KONUŞMA

Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak düşen darbe girişiminin yaşandığı gün, Sivas’ta görev yapan İstanbul Valisi Davut Gül, meydanda toplanan binlerce kişiye öyle bir konuşma yaptı ki, yıllar geçse bile hafızalara kazındı.

“ÖLMEK VAR, DÖNMEK YOK”

İstanbul Valisi, demokrasi zaferinin fitilini ateşleyen konuşmasında şunları söyledi: Aziz Sivaslılar, ben Sivas Valisiyim. Şu anda demokrasimize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisindeki bir cunta tarafından müdahale edilmek isteniyor.

Fakat burada bir emir komuta zinciri yok. Jandarma komutanımız, albayımız yanımda. Başsavcımız, belediye başkanımı, emniyet müdürümüz, milletvekillerimiz, biz görevimizin başındayız. Hükümet görevinin başında…

Tek şey istiyorum sizden… Burada sabaha kadar duracaksınız. Allah’ın izniyle bu bela bertaraf edilecek. Ama bertaraf edilmezse dediğiniz gibi ‘Ölmek var, dönmek yok” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin

Admin