GÜNDEM
Giriş Tarihi : 25-06-2023 13:21

Vali Şimşek’ten Kurban Bayramı Mesajı

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Şimşek, mesajında özellikle büyüklerin gönlünü ve hayır dualarını almanın ve çocukları sevindirmenin şiar olması gerektiğini belirtti.

Vali Şimşek’ten Kurban Bayramı Mesajı

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, toplum olarak, milli ve manevi duyguların en üst düzeye ulaştığı, karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörü içerisinde, yardımlaşma duygularıyla bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Vali Şimşek mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizleri bir araya getiren, kardeşlik ve paylaşma gibi kavramları içeren dini bayramlarımız; kırgınlığın, küskünlüğün sona erdiği, selam ve muhabbetin gönüllerde yeniden yeşerdiği; sevginin, saygının hayatımıza güç kattığı, birbirimizi anlamamıza, bağışlamamıza vesile olan özel günlerimizdir.

Günlük yaşantımızda her an gerçekleştiremediğimiz eş, dost, aile ziyaretlerimizi bu bugünlerde yapmak, özellikle büyüklerimizin gönlünü ve hayır dualarını almak, çocuklarımızı sevindirmek şiarımız olmalıdır.

Bu çerçevede hayırda önde giden Sivas halkının, bu Kurban Bayramı’nı da en iyi şekilde değerlendireceğinden, başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere ihtiyaç sahipleri ile buluşup, onlara destek olacağından da hiç kuşkum yoktur.

Yine aynı şekilde İlimizdeki gazi ve şehit yakınlarımızın da hemşerilerimizce yalnız bırakılmayacağı kanaatindeyim. 

Unutmamalıyız ki bu güzel bayramı, bugün ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Bu vesile ile yaşadığımız deprem ve sel felaketlerinde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri için Kurban Bayramı süresince görev yapacak olan tüm güvenlik görevlilerine, sağlık, itfaiye ve zabıta personelleri başta olmak üzere tüm çalışanlara başarılar diliyorum.

Bütün vatandaşlarımızın, kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve basın mensuplarının mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, tüm hemşehrilerimizi 29 Haziran 2023 Perşembe günü saat 17.00’de Buruciye Medresesi’nde yapacağımız bayramlaşma programına bekliyorum.”

AdminAdmin

Admin