SPOR
Giriş Tarihi : 12-10-2020 17:02   Güncelleme : 12-10-2020 17:02

YABANCIYA VAR, BAL’A YOK

Türkiye Futbol Federasyonu 2020-2021 sezonu öncesinde takımların mali gelir-gider tablosunu yayınlayarak; yapılacak transferlerde fazla harcama yapmalarını önlemek istedi.

YABANCIYA VAR, BAL’A YOK
Coşkun GÖKKUŞ
UEFA takımların mali-fair play disiplinine uyulmasını bizzat takip etmektedir. Halen bazı takımların transfer yasağı bulunmaktadır.; seyirci gelirinin salgın nedeniyle olmayışı da bu işin tuzu biberi olmuştur. 
Büyük şehir kulüpleri sırf bu maddi imkansızlıklar ve sponsor bulamadığından zor günler geçirmektedirler. Süper ligde; futbolcuların piyasa değeri açısından ilk yüz futbolcuda sadece 21 tane Türk oyuncu olması, yabancı oyuncu hayranlığımızı gözler önüne sermektedir. Neyse ki bir Türk oyuncu Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ın ilk sırada oluşu yüreğimize su serpmiştir. Nedir bu bizdeki yabancı sempatisi? Alt yapıya verdiği önemle bilinen Altınordu Futbol Kulübünü bu yönüyle ayakta alkışlamamız gerekir. Yetiştirdiği yerli oyuncularını her yıl yurtiçi ve yurtdışı takımlara transfer ederek, geleceğini güven altına almışlardır. Diğer köşe yazılarımda da belirttiğim gibi; yabancı oyuncuya karşı değilim. 
Ülkelerinin milli takımlarında oynayan başarılı- ahlaklı-yıldız futbolcuları transfer etmeliyiz. Astronomik transfer ücretleri verilerek alınan fakat bir sezonda 1-2 gol atan yabancı oyuncuları hatırlıyorum. Amatör liglerin  oynatılması bu işten ekmek parası kazanan futbolcuların en büyük arzusu ve temennisidir. Türkiye Futbol Federasyonu biran önce Bal ligi takvimini açıklamalı müsabakaları başlatmalıdır. Almanya Bundesliga’da sayıları azda olsa seyircili müsabakalar başlanmıştır. Ülkemizde de covid 19 önlemleri alınmalı ve seyircili maçlar başlatılmalıdır. 
AdminAdmin

Admin