SİYASET
Giriş Tarihi : 14-10-2023 10:51

YHT Sivas - Ankara Hattında Yine Tren Raydan Çıktı

Bu gece 02.52’de rutin test çalışmaları sırasında, yolcu trafiğine kapalı saatte Ankara-Sivas YHT hattındaki tren geçişinde raydan çıktı. Trafik geçici olarak durdu. Ankara Sivas arası YHT işletmeciliği Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarması ile sağlanıyor.

YHT Sivas - Ankara Hattında Yine Tren Raydan Çıktı

CHP’li Karasu, “Defalarca uyardık, endişelerimizi dile getirdik ama dinlemediniz! Oy ve şov uğruna hattı eksiklerine rağmen açtınız, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye attınız. Hırsınız aklınızın önüne geçti. Bu hatta neden bu kadar çok kaza oluşuyor? Allah korusun, yolcu taşıma sırasında kaza olsaydı ne olurdu? Araştırma önergemiz Meclis’te duruyor. Yanlıştan dönün hepsini bilimin ışığında araştıralım, hattı hizmete alalım” açıklaması yaptı.

Ankara-Sivas Hattında tren raydan çıktı, YHT seferi otobüs aktarmalı olarak gerçekleştiriliyor. CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, hattaki eksiklikleri defalarca gündeme getirdiğini anımsatarak, “Bu hatta neden bu kadar çok kaza oluşuyor? Allah korusun, yolcu taşıma sırasında kaza olsaydı ne olurdu? Araştırma önergemiz Meclis’te duruyor. Yanlıştan dönün, hepsini bilimin ışığında araştıralım, hattı hizmete alalım” açıklaması yaptı.

Bugün (14.10.2023) tarihinde gece yolcu trafiğine kapalı zaman diliminde yapılan rutin test çalışmaları esnasında sevk edilen tren saat 02:52’de Kayaş istasyonu Kırıkkale yönündeki makastan geçişinde raydan çıktı. Olaya bağlı olarak elektrifikasyon sisteminde hasar meydana geldi. Hat onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar tren trafiği geçici olarak durduruldu. YHT, “Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliği Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarması ile yapılacaktır. Hattın işletmeye açılması için çalışmalar devam etmektedir” açıklaması yaptı.

 

“HIRSINIZ AKLIN ÖNÜNE GEÇTİ”

 

YHT’deki eksiklikler konusunda defalarca uyarılar yapan CHP’li Karasu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve geçmiş olsun dileğini paylaştı. YHT’deki eksikliklerin araştırılması ve bilimin ışığında yeniden hizmete alınması hususunda TBMM’de önergesi oluğunu da hatırlatan Karasu’nun açıklaması şöyle:

 

“Defalarca uyardık, endişelerimizi dile getirdik ama dinlemediniz! Oy ve şov uğruna hattı eksiklerine rağmen açtınız, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye attınız. Hırsınız, aklınızın önüne geçti. Bu gece yolcu trafiğine kapalı zaman dilimindeki rutin test çalışmaları esnasında sevk edilen tren saat 02:52’de Kayaş istasyonu Kırıkkale yönündeki makastan geçişi esnasında raydan çıktı. Bu hatta neden bu kadar çok kaza oluşuyor? Allah korusun, yolcu taşıma sırasında kaza olsaydı ne olurdu? Araştırma önergemiz Meclis’te duruyor. Yanlıştan dönün, hepsini bilimin ışığında araştıralım, hattı hizmete alalım. Geçmiş olsun!”

AdminAdmin

Admin