Yemek Tarifleri
Giriş Tarihi : 20-07-2023 13:11

Zamlardan Sivas Köfteside Nasibini Aldı

Asgari ücret, emekli maaşları ve memurlara yapılan zamların ardından Türkiye genelinde iğneden ipliğe her ürüne de zam yapıldı.

Zamlardan  Sivas Köfteside Nasibini Aldı

 Zamlardan mağdur olan esnaflarınsa dayanacak gücü kalmazken, Sivas’ta da ekmekten böreğe, tatlıdan içeceklere, dönerden köfteye cüzi miktarda zam yapıldı. Sezonun bitiş tarihlerinde gelen bu zam esnafları ne yazık ki mağdur ederken, Sivas Türkiye’nin birçok şehrine göre daha uygun fiyatta döner ve köfte satışı yapıyor. 
Son günlerde tavuk ve kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarından dolayı döner sektörünün büyük sıkıntı yaşadığına belirten esnaflar, kırmızı ve beyaz ette yaşanan fahiş fiyat artışının döner ve köfte satışı yapan esnafın belini büktüğüne dikkat çekiyor.
Sivas’ta birçok esnaf maliyetler göz önünde bulundurulduğunda, satış fiyatının yeterli olmadığının altını çizerken, “Artan maliyetler, personel giderleri, faturalar, vergiler; etin fiyatını yükseltti. Ancak şuanda bizlere yapılan zam ne yazık ki giderlerimizi karşılayamaz durumda. Türkiye geneline baktığımızda Sivas en ucuz satış yapan şehir” şeklinde konuştular.   
Döner ve köfte satışı yapan esnaflar artık kapılarına kilit vurma noktasına geldiklerini belirtirken acilen bir çözüm bulunmasını bekliyor. 
Diğer yandan Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanlığı tarafından yeni fiyat listesi açıklanırken fiyatlar şu şekilde güncellendi:
Tescilli Sivas Köftesi 170 Gr 200 TL
Et döner 120 Gr 190 Tl
İskender 120 Gr 220 TL 
Karışık Izgara 220 GR 350 tl
Şiş Kebap 150 GR 250 tl
Kuzu Pirzola 180 GR 260 tl
Tavuk Döner 100 GR 100 TL
Tavuk Biftek 100 GR 120 tl
Etli Pide 330 GR 100 TL

AdminAdmin

Admin