GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-10-2022 00:20   Güncelleme : 23-10-2022 13:36

Zaralılar Türkülerle Coştu

Zaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından “Aşk-ı Zara Eğlence ve Kültür Gecesinde Zaralı yerel sanatçıları programın yapıldığı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde dinleyenler muhteşem bir gece yaşattılar.

Zaralılar Türkülerle Coştu

Zaralılar Türkülerle Coştu 

Zaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından “Aşk-ı Zara Eğlence ve Kültür Gecesinde Zaralı yerel sanatçıları programın yapıldığı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde dinleyenler muhteşem bir gece yaşattılar.

 

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu Gamze Boztürk güzel sunumuyla yapıldı.

 

Zaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Üstündağ’ın hoş geldiniz konuşması ve Zara’nın kısa bir tarihini hatırlatılan konuşmasıyla başladı.

 

Zara’nın genç ve sevilen Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik ise programa katılan hemşerilerimize hoş geldiniz dedi. 

Sivas Milletvekili hemşerimiz Mehmet Habib Soluk’un geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’da trafik kazası geçiren eski Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyarete gittiğinden selamlarını iletti.

 

Şair Halil Topçu; televizyonda haberleri izlediği sırada bir şehit haberini dinlediği sırada yazdığı duygu dolu şiirini okudu.

 

Hem saz yapan hem de saz çalan sanatçısı Şentürk Usta olarak bilinen Şentürk İyidoğan; Aşık Veysel’den ve Halil Söyler’den bir demet Türkü söyledi.

 

 

Yazar İsmail Hakkı Acar; Bayrağın kırmızısı “Zara Kırmızısı” derler deyince salondan büyük bir alkış koptu. Acar; Zara’yla ilgili yaşamış hikayeler anlatarak programa renk kattı.

 

Suncu Gamze Boztürk İlbegüm Kesici Ay ve Sinan Ay’’ı sahneye davet ederken “Hem bir birlerine aşık hem de Zara’ya aşık!..” şeklinde anons etti.

 

Sinan Ay; bu yıl içinde Zaralı Sanatçıların trafik kazasında vefat eden Sinan Ağca’yı anarak Türküleri birlikte söyleyeyim diyerek “Şu ayrılık olmasaydı” Aşk-ı Zara programında güzel seslerinden dinleyenleri Türkülere doyurdular. 

 

Prof.Dr. Adnan Mahiroğluları’da program sırasında yaptığı konuşmada “ilimizede eğitim gören zenci öğrenciler ile karşılaştığı zaman sormuş “nerelisiniz?” dediğimde “Zaralıyım” dedi. Öğrendim ki  TÖMER’de Türkçe dersi veren öğretmenleri Zaralıymış, soran olursa “Zaralıyım” deyin demiş.”

 

Bir diğer sanatçı Sencer Eser’de salonu dolduranlara biribirinden güzel Türküleri okudu.

 

 

Abdullah Durgun modern udu ile biraz gelenekselden çıkararak seslendirdiği şarkılarla izleyenlere güzel anlar yaşattı.

 

 

Zaralı İnce Halil olarak bilinen  Halil Söyler’in torunu Emine İçoğlu dedesinin Türkülerinden bir demet sundu.

 

Ahmet Can Bulut ise salonu dolduran izleyicileri coşturacak Türküleri salon ile birlikte seslendirdi.

 

 

Ritimlerlede Mehmet Erzurumluoğlu, kavalda Şükrü Artunay, bendir de Gökhan Artunay ve keman da Halan Dönmez ve gitarda Osman Sarıyıldız gece boyu sahneye çıkan ses sanatçılarımıza bir birinden güzel eserleri seslendirmesine notalarıyla eşlik ettiler.

 

Aşk-ı Zara programı tüm sanatçıların, protokol üyeleri, sponsor firmalar ve Zaralılar Derneği yöneticilerinin sahneye davet edilerek çekilen hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

AdminAdmin

Admin