KİTAP
Giriş Tarihi : 27-08-2023 12:12

10. Sivas Kitap Günleri Kapılarını Açtı

Valiliğimiz himayelerinde; Sivas Belediyesi ve Kültür AŞ'nin katkılarıyla; geleneksel hâle gelen "10. Sivas Kitap Günleri" başladı.

10. Sivas Kitap Günleri Kapılarını Açtı

Tarihi kent meydanında düzenlenen kitap fuarının açılışına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

-Sivas Türkiye’de Sayılı Kitap Günlerinden Biri Haline Geldi

Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’de bundan 10 yıl önce “ Sivas Ellerinde Kitap Okunur” sloganıyla başlatılan kitap fuarı etkinliğinin bu yıl bir kez daha icra edildiğini ifade ederek,” Pandemi nedeniyle ara verilen kitap fuarı yeniden başladı. Sivas Türkiye’de sayılı kitap günlerinden biri haline geldi. İlk günden bugüne kadar emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yaptığımız kitap fuarında Sivaslı hemşerilerimiz, arzu ettiği yayınevi ve yazarlarla bir araya gelme imkanı bulacak.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ise okumanın önemine dikkate çekerek, “Okumadığımız gün karanlıktayız. Akıl tecrübeye muhtaçtır. Bilgi ve birikimleriyle fuarımıza renk katan yazar ve yayınevlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

-Kitap Okumak Bir Medeniyetin Kapılarını Açmaktır

Sivas Milletvekili Rukiye Toy’da yaptığı konuşmada; kitap fuarının düzenlemesinde Sivas Valiliği başta olmak üzere paydaş kurumlara teşekkür ederek, “Kitap okumak bir medeniyetin kapılarını açmaktır. Sivas her zaman sözün şehri olmuştur. Yazarlarıyla, şairleriyle ve ozanlarıyla şehrimiz ayrı bir yer tutmaktadır.” diye konuştu.

-Kitap Fuarı Bir Şehrin Kültür Hayatı İçin Önemli Bir Etkinliktir

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise yaptığı konuşmada; "10. Kitap Günlerini düzenliyor olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kitap fuarı vesilesiyle ilimize gelen yazarlara, yayınevlerine ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Kitap fuarımız ilimize hayırlı uğurlu olsun. Şüphesiz kitap fuarları bir şehrin kültür hayatı için çok önemli etkinliklerdir.

Bu tür programlarla okuyucularımız yazarlarımızla buluşuyor, tanışma imkânı yakalıyor. Aynı zamanda da kitap okuma konusunda da toplumda bir farkındalık oluşuyor. Bu tür etkinlikleri başlatmak kolay ama devam ettirmek istikrar sağlamak biraz zordur. O yüzden bu kitap fuarını başlatan  geçmişteki yöneticilerimize, devam ettiren yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılışı yapılarak, stantlar gezildi.

Çok sayıda yayınevi ve birçok ünlü yazarın Sivaslılarla buluşacağı kitap fuarı, 1 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

AdminAdmin

Admin