SİYASET
Giriş Tarihi : 07-05-2023 13:40

14 Mayıs’ta 3 hilale destek isteyen İpek’e tam destek geldi.

Av. İlker İpek, “Bizler şehrimizin sanayileşmesini istemekle birlikte, ana gelişim ve gelir  kaynağımızın tarım ve hayvancılık olduğunu, Sivas'ın bir adım öteye gitmesini sağlayacak olan ana kaynaklardan birisinin tarım olduğunun bilincindeyiz.”

14 Mayıs’ta 3 hilale destek isteyen İpek’e tam destek geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2. sıra milletvekili adayı Av. İlker İpek, Yıldızeli ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Av. İlker İpek, “Bizler şehrimizin sanayileşmesini istemekle birlikte, ana gelişim ve gelir  kaynağımızın tarım ve hayvancılık olduğunu, Sivas'ın bir adım öteye gitmesini sağlayacak olan ana kaynaklardan birisinin tarım olduğunun bilincindeyiz.”

MHP Milletvekili adayı Av. İlker İpek, Yıldızeli ilçesi Muhtarlar Derneği ile toplantı düzenledi.

Burada muhtarlara hitap eden İpek, tarımın Sivas ve ülke için ne kadar önemli olduğuna değindi. İpek, “Sivas bir tarım kenti. Bizler şehrimizin sanayileşmesini istemekle birlikte, ana gelişim ve gelir  kaynağımızın tarım ve hayvancılık olduğunu, Sivas'ın bir adım öteye gitmesini sağlayacak olan ana kaynaklardan birisinin tarım olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda da köylerimizin bizler için çok büyük önemi var. Maalesef köylerimiz gittikçe boşalmaya başladı. Ama yavaş yavaş geri dönüşler de başladı. Niye? Gördü artık Dünya. Bir Ukrayna savaşı oldu. Yalnızca Buğdayın dahi ne kadar önemli olduğunu hepimiz anladık. Bu anlamda bütün dünyada önümüzdeki 50 yılı, 100 yılı etkileyecek husus sanayi ile birlikte gıda ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu nedenle Sivas’ta tarımsal ürünlerimizi en verimli şekilde üretimini sağlayacak ve akabinde Kenevir örneğinde olduğu gibi tekstilden ilaç sanayiine kadar, keza hayvansal ürünlerin işlenmesi, ve dolaylı olarak da bu işlenmeyi gerçekleştirecek makine ve ekipmanların da şehrimizde üretimini sağlayacak bir çarkın işlemesini sağlayacak sanayileşme adımlarının da atılması gerekmektedir. Şehrimiz bu manada gelişmeye son derece müsait” dedi.

Yine Sivas için jeotermal kaynaklarında önemli olduğunu vurgulayan İpek, “Burada Sivas'ımız için Jeotermal kaynaklar çok önemli. Seralar çok önemli. Biz Sivas olarak genelde Tahıl yönünden gelişmeye müsait bir iklimimiz ve toprak yapımız var. Ama diğer taraftan da baktığımız zaman jeotermal kaynaklarla da yapacağımız seralarla çok büyük katkı sağlayan ihracat potansiyeli yüksek, katma değeri çok yüksek ürünler elde etme imkânımız da var. Yeter ki biz bu imkânları araştıralım, bilelim. Devletimiz her türlü desteği veriyor kıymetli muhtarlarım. Yani eskisi gibi değil. Biz bir proje hazırladığımız zaman birçok kurumumuz var artık. O projeyi sunduğumuz zaman projeyi geliştirecek her türlü danışmanlık hizmeti ile birlikte, finanse etmek için de hibe yoluyla geri ödemesiz ya da geç ödemeli krediler yoluyla birçok desteği sağlıyor devletimiz. Onun dışında devletimiz buğday da geçen yıl biliyorsunuz büyük tüccarları aradan çıkarıp tekelleşmeyi önleyecek tedbirleri de aldı. Tamamını Toprak Mahsulleri Ofisi, dünya piyasasının üzerinde fiyatlarla aldı. Neden; stok yaparak tek el oluşturup piyasa fiyatlarını etkilemeye çalışanların önüne geçmek,  tarımı ve çiftçimizi desteklemek amaçlı aldı, Allah'ın izniyle bundan sonra da çiftçimizi korumak amaçlı gerekli müdahaleleri yine yapacaktır” şeklinde konuştu.

İpek ve beraberindekiler daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Burada yoğun bir ilgi ile karşılaşana İpek’i vatandaşlar bağrına bastı. Vatandaşlardan 14 Mayıs’ta 3 hilale destek isteyen İpek’e tam destek geldi.

İpek’e ziyaretlerinde, Merkez İlçe Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı Gökhan Karapınar ve teşkilat mensupları eşlik etti

AdminAdmin

Admin