GÜNDEM
Giriş Tarihi : 11-10-2022 15:40   Güncelleme : 11-10-2022 15:40

16 Ekim’de Ankara’dayız.

37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren; eczacıların yaşadığı problemlere dur demek için 16 Ekim tarihinde Ankara'da düzenlenecek “Büyük Eczacı Mitingi” öncesi açıklamalarda bulundu.

16 Ekim’de Ankara’dayız.

37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren; eczacıların yaşadığı problemlere dur demek için 16 Ekim tarihinde Ankara'da düzenlenecek “Büyük Eczacı Mitingi” öncesi açıklamalarda bulundu.

46 bini aşkın eczacının sorunlarına kalıcı çözüm istediğini söyleyen Eren; “Mesleğimize yapılan haksızlıklara ‘dur’ demek için 16 Ekim’de Ankara’dayız” dedi.

Başkan Eren; “37. Bölge Sivas Eczacı Odası olarak meslektaşlarımız, ailelerimiz, öğrenci kardeşlerimiz ve en büyük destekçimiz eczane çalışanlarımızla birlikte katılacağımız mitingde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek diğer meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza mesleğimiz için ayakta olacağız. Uğradığımız haksızlıklara; eczanelerdeki ekonomik çıkmazlara, eczacıların yok sayılmasına, kontrolsüz açılan fakültelere, kamu eczacılarının hak kayıplarına, ilaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz” dedi.

Eczacıların 14 yıl aradan sonra miting düzenleyeceğini kaydeden Eren; “Peki eczacılar 14 yıl aradan sonra neden miting düzenliyor? Biz eczacılar bu mitingi, Kanser hastası annesi için gerekli olan hormon ilacını çaresizce şehir şehir aramak zorunda kalanlar için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Tip 1 diyabetli çocukların hayati öneme haiz ilacı olan glukagonu bulabilmek için çaresizce aramak zorunda kalan aileler için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Raporlu ilacına 245 TL fiyat farkı vermek zorunda kalan epilepsi hastaları için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, İlaç fiyat kararnamesi uygulamalarının, sağlık sisteminin en önemli ayaklarından biri olan eczanelerin sürdürülebilirliğini zorlaştırması nedeniyle yapıyoruz.  Biz eczacılar bu mitingi, sağlıkta sosyal devlet ilkesine uygun yeni bir ilaç geri ödeme sisteminin düzenlenmesi için yapıyoruz.  Biz eczacılar bu mitingi, hastanelerde -2.katta, morgun yanında yatan hastaların ilaçlarını hazırlayan ancak hak ettikleri değeri ve de saygıyı görmeyen meslektaşlarımız için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, Türkiye’de yasa ve yönetmeliklere en çok uyan, vergi veren, ancak en kolay denetlenebilen kurum olan eczanelerin, hak ettikleri saygıyı görmeleri için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, laboratuvarı bile olmayan, merdiven altı eczacılık fakülteleri açılmasın diye yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, ülkemizde sağlık hizmetlerinin daha etkin olmasını sağlayan kamu eczacılarının sesinin, artık yetkililerce duyulması için yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, artan ilaç fiyat farklarıyla birlikte, halkın sağlığa, cebinden daha çok para vermek zorunda kalması nedeniyle yapıyoruz. Biz eczacılar bu mitingi, gecenin 2’sinde acilde çocuğunu muayene ettirdikten sonra 80 liralık iki şurup için 50 lira fark ödeyen anne ve babalar için yapıyoruz. Çıktığımız bu yolda bize destek olan, güç veren bütün meslektaşlarımıza ve halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

AdminAdmin

Admin