GÜNDEM
Giriş Tarihi : 06-07-2023 14:21

80 Milyon TL’lik Proje, Trafiği Rahatlatacak

Sivas Belediyesi’nin şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla uyguladığı ulaşım projelerinden biri olan 80 Milyon TL’lik 2 kilometre uzunluğundaki stadyum yanı üst geçit ve bağlantı yolu projesinde son rötuşlar yapılıyor.

80 Milyon TL’lik Proje, Trafiği Rahatlatacak

Şehirde yeni bağlantı yolları ile alternatif ulaşım aksı oluşturmayı hedefleyen Sivas Belediyesi, bu doğrultuda hayata geçirdiği projelerle ulaşımdaki konforu ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Tamamlanma aşamasına gelen stadyum yanı üst geçit ve bağlantı yolu projesi ile Erzincan çevre yolu; stadyum ve okullar bölgesine, buradan da Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve devamında Buhara Caddesi'ne ulaştırılacak.

Hattın toplam uzunluğu 2 kilometre olacak. Proje kapsamında Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde bir adet kavşak, Sivasspor Caddesi üzerine ise 25 metre genişlik ve 450 metre uzunluğunda bir köprü inşa edildi. Projelerin toplam maliyeti yaklaşık 80 milyon lirayı bulacak.

Projenin kısa süre içerisinde hizmete sunulacağını belirten Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Erzincan çevre yolunu Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na bağlayacak üst geçit ve yol çalışması, şehrimizin en önemli ulaşım projelerinden bir tanesi.

İlk etapta Erzincan yolunu mevcut stadyum yanından üst geçit ile Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na ulaştıracağız. Akabinde şu an semt pazarı olarak kullanılan bölgedeki pazarı kaldırarak Tuzlugöl Mahallesi, Esentepe Mahallesi ve Fatih Mahallesi’ne bağlanmış olacağız.

Bu projenin devamında da Çayboyu bağlantı yoluyla da bir ring oluşturarak Erzincan yolunu adeta 2. ring ile şehrin içerisine bağlamış olacağız. Bu proje alternatif bir yol olacak.” ifadelerini kullandı.

YOL MEDENİYETTİR

“Yol medeniyettir” diyen Başkan Bilgin; “Yol açılan yerlerin hızla gelişerek hem bölgeye hem şehre uzun vadede katkı sağladığına inanıyoruz. Bu kapsamda birçok bölgede, farklı alanlarda ulaşım projelerimiz devam ediyor.

Çayboyu bağlantı yolu ve Lokman Hekim Bulvarı’nı tamamlamak üzereyiz, inşallah bu yıl içerisinde açmış olacağız. Göktürk Caddesi, yeni arterler ve bulvarlar ile şehrin uzun vadede trafik sorunu yaşamaması ve yolların geçtiği bölgeyi canlandırmak adına ulaşım alanındaki çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.

Şehrin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek bu ihtiyaçları hızlı ve verimli bir şekilde hayata geçirmek adına ekimiz ile birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu önemli projeyi 1 ay gibi bir süre içerisinde Ağustos ayının ortalarında açarak şehrimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

AdminAdmin

Admin