SİYASET
Giriş Tarihi : 09-08-2023 12:26   Güncelleme : 09-08-2023 12:30

Akşener’in ’26 Ağustos’ planından rest mi çıkacak?

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta “çok önemli açıklamalar yapacağı” açıklanmıştı. Partili kaynaklara göre Akşener CHP ile ittifak kapılarını kapatacak.

Akşener’in ’26 Ağustos’ planından rest mi çıkacak?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin başkanlık divanı toplantısının ardından yaptığı açıklamada genel başkan Meral Akşener’in Büyük Taarruz’un 101. yıldönümü olan 26 Ağustos’ta “çok önemli açıklamalar yapacağına” işaret etmişti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı konuşma, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, bazı partili kaynaklar, Akşener’in 26 Ağustos’ta “2024 yerel seçimlerinde izleyeceği ‘politik hattı’ açıklayacağına ve ‘sert bir konuşma’ hazırladığına” işaret etti. Akşener’in bu konuşmanın ardından yerel seçimlere ilişkin bölge toplantılarına başlayacağı da belirtildi.

PARTİDE ‘ZARAR VERDİ’ HAVASI

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından partisinin tüm yetkili kurullarıyla ayrı ayrı bir araya gelen Akşener, bir dizi toplantı yapmış ve partililerin yerel seçimlere de ilişkin görüşlerini dinlemişti. Bu toplantılarda partililerde “CHP ile ittifakın partiye zarar verdiği, partinin kurumsal nitelik kazanması için yerel seçimlere ‘müstakil’ parti olarak seçime girerek İYİ Parti’nin kendini kanıtlaması gerektiği” görüşünün hâkim olduğu öne sürülüyor.

‘SERT KONUŞACAK’

Bazı kaynaklar, Akşener’in söz konusu konuşmasının “kurultay konuşması kadar sert olacağını” ve “CHP ile beldelerde dahi ittifak yapılmayacağını” iddia ediyor.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partinin kalkınma politikaları başkanı Ümit Özlale’nin ismi konuşuluyor.

AdminAdmin

Admin