Yaşam
Giriş Tarihi : 15-11-2023 11:07

Ambulans yetersizliğinden şikayetçiler

Divriği ilçesi Çakırtarla köyü yakınlarında  demir madeni taşıyan tır ile Divriği özel idare ye ait olan aracın çarpışması sonucu araç sürücüsü  Hakan Erdoğan yaralı olarak hastaneye sevk edildi.

Ambulans yetersizliğinden şikayetçiler

Haber : Mahmat Akışoğlu

Divriği ilçesi Çakırtarla köyü yakınlarında  demir madeni taşıyan tır ile Divriği özel idare ye ait olan aracın çarpışması sonucu araç sürücüsü Hakan Erdoğan yaralı olarak hastaneye sevk edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar,

Divriği ilçesi Çakırtarla köyü yakınlarında  demir madeni taşıyan tır ile Divriği özel idare ye ait olan aracın çarpışması sonucu araç sürücüsü  Hakan Erdoğan  araç içinde sıkışmış  olay yerine intikal eden ambulans ve itfaiye tesadüfen oradan geçen vatandaşlar tarafından araç içinde sıkıştığı yerden çıkarılarak Divriği Devlet Hastanesi'ne ordanda Sivas'a nakledilmiş yanında bulunan özel daire çalışanı  Şener  Yıldırım hafif yaralı olarak Divriği devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır.


İlçemiz bir maden ve şantiye kenti olduğundan dolayı  özellikle ağır iş kazaları  ve trafik kazalarından dolayı meydana gelen bu tür olaylarda malesef Ambulans yetersizliğinden kaynaklı bir çok olumsuz durum meydana geliyor. Hastanenin iki adet Ambulansı bulunmaktadır çoklu yaralanmalı kazalarda  ise yakın ilçelerden ambulans bekleniyor yetkililerin biran önce bu duruma el atması ve ilçemizde bir 112 istasyonu kurulmalıdır. 
İlçemizden maden taşıyan ağır tonajlı araçlar  çok sürat yapıyorlar özellikle ana artel dediğimiz ilçe sakinleri tarafından karayolu  denilen ana yoldan boş yada dolu farketmeksizin çok süratli geçiyorlar  gerekli denetimleri yapılıyorsa da daha etkili ve caydırıcı bir yol izlenmeli  ilçe sakinleri özellikle karayolu üzerinde  bu araçlara  tonaj ve sürat bakımından daha etkili ve caydırıcı kontrollerin yapılmasını istiyorlar .

AdminAdmin

Admin