GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-02-2022 16:02   Güncelleme : 21-02-2022 16:02

ANTALYA UÇAĞINI BEKLERKEN İZMİR DE GİTTİ

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE; Her yıl yaşadığımız ulaşım sıkıntısı ne yazık ki bu senede devam ediyor. Hızlı tren fiyaskosundan sonra yıllardır bir türlü düzene oturmayan İzmir -Sivas uçak seferleri de sessiz sedasız kaldırıldı dedi.

ANTALYA UÇAĞINI BEKLERKEN İZMİR DE GİTTİ

Sivas Antalya uçak seferlerinin konmasını beklerken yaşanan bu gelişme Sivas ın ticari ve sosyal hayatını olumsuz etkilemektedir.

     Geçmişte bürokraside ve siyasette ağırlığı olan Sivas, her geçen gün sahipsizliğinin acılarını yaşamaktadır. Başta 6.Böge teşviği olmak üzere verilen birçok sözün tutulmadı şehirde, hak edilmiş haklarını da tek tek kaybetmektedir. Sivas başta vekilleri olmak üzere işin muhataplarının isteksizliği ve beceriksizliği ile birçok kurumlarını başka şehirlere kaptırmıştır.

     Yaklaşık 1 yıldır her seçim döneminde seçim vaadi olarak halkın önüne konulan hızlı tren de yaşanan olaylar bugün gibi hafızamızdadır. Ne zaman açılacağı da meçhuldür.

      Büyük yatırımlarla hayata geçirilen Sivas Havaalanı gelinen noktada sahipsizliğinin sonucu olarak birçok şehre sefer yapabilecekken, İstanbul harici bir yere uçuş yapmamaktadır. Yolcu sıkıntısı olmayan İzmir Sivas uçağı hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırılmıştır. Sivas halkının özlemle beklediği Antalya Sivas hattı ise hiç açılamamıştır.

     Sivas İzmir uçuşlarının sadece İzmir olarak düşünülmemesi gerekmektedir, Bölgede bulunan Aydın, Manisa ve Kuşadası gibi yerlere de Sivaslılar İzmir seferi ile ulaşmaktadır.

    Sivas Antalya hattı ise başta Tokat Erzincan olmak üzere çevre illerinde yoğun olarak gittiği şehirlerden biridir.Bu hat açıldığındada yolcu sıkıntısı yaşanmayacaktır.

     Başta Sayın bakanımız İsmet Yılmaz ve Habip Soluk olmak üzere tüm vekillerimizden bu konuya çözüm bulmalarını talep ediyoruz. Ankara bürokrasisinde etkileri oldukları halde, Sivas ın sorunlarına kulak tıkamaları biz Sivas lıları derinden üzmektedir.

     Şehir sadece bir özel havayolu şirketine mahkûm değildir. Thy yollarının uçak sayısı ve uçtuğu noktalar göz önüne alındığında İzmir ve Antalya uçak seferleri çok kolay çözülecek noktalardır.

  Başta Ticaret ve Sanayii odamız olmak üzere konu ile ilgili tüm meslek örgütlerini konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz.

    Başta 6. Bölge teşviği, Hızlı Tren, Uçak seferleri ve göz ardı edilmiş diğer konuları ile ilgili önümüzdeki süreçte konunun takipçisi olacağımız bilinmelidir,her zaman dediğimiz gibi;

   Sivas ın ne yazık ki Ankara da sahibi yoktur. Sivas kendi göbek bağını kendi kesmesinden başka şansı da yoktur.  Sivas ın sahibi Sivas ın dertleri ile dertlenen gerçek Sivas lılardır dedi.

AdminAdmin

Admin