GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-08-2022 18:15   Güncelleme : 22-08-2022 18:15

Barajı Var Suyu Yok

Divriğide Mursal barajı var ama ilçede malesef kanal sulama suyunda büyük sorunlar yaşanıyor. Belediye ile Sulama birligi görevlilerinin anlaşmazlık içinde olmaları suyun düzenli bir şekilde kullanılmasına engel oluyor.

Barajı Var Suyu Yok

Haber : Mehmet AKIŞOĞLU

Belediye ile Sulama birligi  görevlilerinin anlaşmazlık içinde olmaları suyun düzenli bir şekilde kullanılmasına engel oluyor.

İlçe sakinleri ile yaptığımız görüşmelerde bu her iki kurumun  birbiri üzerinde celiskilerde  bulunması birbirini suçlamaları dolayısı ile suyun bağ ve bahçelerde getirilmesine sebep oluyor Sulama birligindeki görevliyi ilçe Akp yönetimi kolluyor koruyor  diye söylemlerde bulunan ilçe sakinleri ayrıca şu an Belediye Baskanligi na vekalet eden İsmail Gencay ise sadece su geldiği zaman  CHP   oy çokluğu olan mahallelere öncelik verdiğini ( Beşevler ve Arhusu ) mahallelerinde bulunan bahçelere öncelikler verildiğini dile getiriyorlar.

Bundan 20 gün ncesine kadar su sorunu yaşanmazken Barajdan gelen suyun bilinçsizce kullanıldığından suyun azaldığını bu sebeple Sulama birligindeki görevlinin suyu kanal uzerinde bulunan ve ahbap çavuş ilişkilerinin olduğu kanal güzergahı uzerindeki köylere bağ bahçelere hatta ve hatta boş ekilmemis (Hozan )tallara verildiğini anlatan vatandaşlar çözüme  bir an önce çare bulunulmasini.

Sulama Birliği deki gÖrevlinin bir an önce değiştirilmesini.

Ayrıca Belediyenin ve görevlilerin derhal bu yanlı ve partizan tavırlarını gözden geçirmelerini, birlik ve beraberlik içinde bu Barajın suyunun fazlasıyla yeteceğini her mahalleye de   eşit bir şekilde dagitilmasi halinde sorunun çözüleceğini dile getirdiler.

AdminAdmin

Admin