SİYASET
Giriş Tarihi : 08-12-2023 16:16   Güncelleme : 08-12-2023 19:11

BBP Sivas’ın Ana Muhalefet Partisidir

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Sivas BBP Belediye Başkanlığı için Adem Uzun Büyük Birlik Partisinden bugün aday adaylığını açıkladı.

BBP Sivas’ın Ana Muhalefet Partisidir

Sivas ilbeyliler Dernek Başkanı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Adem Uzun iki görevinden de istifa ederek 31 mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler yerel seçimleri için Büyük Birlik Partisi'nden aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Adem Uzun Büyük Birlik Partisinden bugün aday adaylığını açıkladı. Törene Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, İl Başkanı Ahmet Polat, Merkez İlçe Başkanı Osman Kösedağı, Kadın Kolları Başkanı Selma Şahin, MKYK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Aday adaylık başvuru törenine bir çok vatandaş katılırken konuşmalar öncesinde BBP Sivas Belediye Başkan aday adayları Dr. Adem Uzun ve Cengiz Görgen el ele selam vererek birlik beraberlik mesajı verdi.

Aday adayları aday kim olursa olsun her zaman birbirlerine destek vereceklerini iletti.

‘BBP Sivas’ın ana muhalefet partisidir’

BBP Sivas İl Başkanı Ahmet Polat Büyük Birlik Partisinin Sivas için her seçiminde söz hakkında bulunduğunu söyleyerek ‘’Allah yar ve yardımcımız olsun Allah vatanımızın bütünlüğünü Milletimizin birliğini ve beraberliğini, kardeşliğini daim etsin.

Bugün burada Büyük Birlik Partimizin Sivas Belediye Başkanlığı aday adaylığı tanıtım toplantısı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yoğun katılımlarınızdan ve ilginizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçimlerinin Sivas'ımıza, vatanımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

Bizler Büyük Birlik Partisi olarak bütün Türkiye'de kendi adımız ve adaylarımızla birlikte seçimlere katılacağız.

Sivas'ta da Büyük Birlik Partisi adımızla birlikte seçimlere katılacağız. Ve inanıyorum ki 31 Mart akşam sandıktan güller açacak, Büyük Birlik Partisi yeniden Sivas'ı kazanacak ve bu Sultan şehre hizmet etme imkanını inşallah bulacağız.

Değerli hemşehrilerim, Büyük Birlik Partisi 29 Ocak 1993 tarihinde kurulduğundan bugüne kadar Sivas'ta şehrin ana muhalefet partisidir.

Yerel seçimlerde almış olduğu oyun sayısı, yüzdesi ne olursa olsun. Otuz yıldır bu gerçek değişmemiştir. 1994 mahalli idare ön seçimlerinde bin 1999 ve 2004 yıllarında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Büyük Birlik Partisi şehrin ikinci partisi olmuştur. 2009 tarihinde Çağlayan Ceritte kahpece bir suikaste maruz kalan şehit liderimiz ve ebedi liderimiz Muhsin Başkan'ımızı ve tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Sivaslı vatandaşlarımız ve hemşehrilerimiz bizlere şehit liderimize vefa göstererek 2009 yılında Sivas Belediyesi'ni bize emanet etmiş ve 2009-2014 yılları arasında da şehre birçok hizmet kazandırmışız.

Buradan da o dönemde belediye başkanlığı yapan Doğan Ürgüp başkanıma da selamlarımı iletiyorum. Ondan sonraki 2014 tarihinde yapılan mahalli idare seçimlerinde ve 2019 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde de yine Büyük Birlik Partisi ana muhalefet partisi olmuştur. Bu sefer istiyoruz buna gücümüz var. Tabanımız var ve birçok hemşehrilerimizin gönlünde, yüreğinde Büyük Birlik Partisi'nin olduğunu biliyorum.

İnşallah 31 Mart tarihinde belediye başkanlığını kazanarak bu şehre hizmet etmek istiyoruz. Bu yüzden şu ana kadar belediye başkanlığı için iki tane birbirinden kıymetli ve değerli aday adaylarımız huzurlarınızdadır Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Doktor Adem Uzun hem görevinden hem de İlbeyliler derneğinden istifa ederek partimizden aday adayı olmuştur.

Kendilerine bu adaylığın hem şahsı için hem ailesi için hem partimiz Sivas'ımız için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve temenni ediyorum.

Çıkmış olduğu bu yolda kendilerine başarılar diliyorum. Diğer adayımız da buradadır iş insanı geçmiş yıllarda partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış Cengiz Görgen arkadaşımız da aday adayıdır.

İlerleyen bir tarihte. Her iki adayımız da yapılacak temayül, kamuoyu yoklaması ve anket çalışmalarından sonra Sayın Genel Başkanımızın da takdirleriyle kim çıkarsa diğer adayımız da ona destek verecek.

Daha önümüzdeki hafta içerisinde diğer adayımız Cengiz Görgen'in de bu şekilde aday adaylığını şehrimize ve hemşehrilerimize tanıtacağız.

Her iki adayımıza da bu süreçte Allah'tan başarılar diliyorum ve sözü aday adayımız Adem Uzun kardeşime veriyorum’’ şeklinde konuştu.

‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun kara sevdasına hizmet edeceğiz’

BBP Sivas belediye Başkan Aday Adayı Adem Uzun ‘Bugün hayırlı bir günde, kadim şehrimiz Sivas'a hizmet etmek için inşallah yola çıkmış bulunmaktayım.

Öncelikle geldiğiniz için, destek verdiğiniz için ben hepinize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Şehit liderimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kara sevdam Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin temelini burada attığı Sivas'a belediye başkanı olmak için yola çıktım.

Sivas gerçekten önemli bir şehir, kadim bir şehir. Bugün burada özellikle bir şeyin altını çizmek istiyorum bu şehir Kadı Burhanettinlerin Şems-i Sivasilerin, İrhamcızade İsmail Toprak Hazretleri'nin, Abdulvahabi Gazi gibi manevi önderlerin, önderliğinde bugüne kadar birçok kültürel anlamda, sanat anlamında, tarih anlamında, manevi anlamda birçok çalışmanın yapıldığı gerçekten önemli bir şehir.

Bu şehir Aşık Veysel'in şehri. Onun şiirlerinde gördüğümüz birçok değeri bu şehirde biz şu an yaşamaktayız. İnşallah Allah nasip ederse 31 Mart Akşamı belediye başkanı olmak için elimizden gelen her türlü mücadeleyi teşkilattaki abilerimizle, kıymetli başkanlarımızla sizlerin destekleriyle inşallah gerçekleştireceğiz.

Şöyle bir hedef ortaya koyduk kıymetli başkanımın da dediği gibi 31 Mart Akşamı inşallah sandıktan güller çıkacak ve biz inşallah 1 Nisan sabahı Muhsin Başkanımızın kabrine gideceğiz dualarımızı edeceğiz sabah namazını da inşallah 1 Nisan sabahı Ankara'da Tacettin Dergahı'nda kılacağız.

Hedefimiz, amacımız bu. Büyük Birlik Partisi şehrimiz için gerçekten köklü bir parti. Halkımızın teveccüh gösterdiği bir parti. İnşallah halkımızdaki partimize karşı olan sevgiyi çok daha arttıracağız.

Özellikle yapacağımız çalışmalarla eğitimden sağlığa, sağlıktan spora, kültüre, altyapıdan üstyapıya kadar şehrimizin geleceğe hazırlanması için elimizden ne geliyorsa bunu gerçekleştireceğiz.

Bu şehir bundan sonra ortak akılla yönetilecek. Bu şehirde bundan sonra şeffaflık hakim olacak. Bu şehre yeni yüzyılda yeni bir belediyecilik anlayışını inşallah hep birlikte getireceğiz.

Bir amaç koyduk Cengiz Görgen abimle birlikte inşallah aday adaylığı içinde yola çıktık. Sayın genel başkanımızın, sayın teşkilatın takdiridir. Bundan sonraki süreçte Cengiz başkanımızla birlikte bir karar aldık. Birbirimize her konuda destek olacağımız konusunda teşkilat aday adayları birdir.

Eski il başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla, eski teşkilat mensuplarımıza inşallah 31 Mart akşamı Sivas Belediyesini inşallah partimize ve teşkilatımıza kazandıracağız. Muhsin Başkanımızın ortaya koyduğu bir duruşla inşallah bu belediyeyi önümüzdeki sadece beş yılda değil, önümüzdeki dönemlerde de inşallah yönetmeye talibiz. Hepinizin dualarını ve desteklerinizi bekliyorum.

Kıymetli başkanımıza, ilçe başkanımıza da bu organizasyon için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum niyetimiz hayır. İnşallah akıbet hayır olur’’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Dr. Adem Uzun dilekçesini BBP İl Başkanı Ahmet Polat’a sunarak aday adaylığı başvurusunu tamamlayarak çalışmalarına başladı. Başvurunun ardından Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Aday Adayı Adem Uzun tebrikleri kabul etti.

AdminAdmin

Admin