SİYASET
Giriş Tarihi : 13-05-2023 11:38

BBP'den 'İttifak var baraj yok' mesajı

Büyük Birlik Partisi, seçimlere ittifak içinde giren partilerin baraj sorunu olmadığı belirtilerek "Oyunu Büyük Birlik’e ver, kendi iradeni Meclis’e taşı" denildi.

BBP'den 'İttifak var baraj yok' mesajı

14 Mayıs seçimlerine artık saatler kaldı. Seçmen sandık başına giderek demokrasi için oy verecek.

BBP'nin Cumhur İttifakı içinde seçime girdiği belirtilen, seçim sistemiyle yüzde 7 olarak belirlenen seçim barajının, ittifaka katılan partililere ayrı ayrı uygulanmayacağı vurgulandı.

İttifaktaki partilerin toplam oyu yüzde 7’yi geçtiğinde, ittifaktaki partilerin de  barajı geçmiş olacağının altı çizilen videoda "Seçim barajını fiilen ortadan kaldıran bu yeni sistem sayesinde artık daha yüksek temsil imkanı sunan, daha demokratik bir yapı içinde seçim gerçekleştirilecek." denildi.

Yeni sistemden 'Yüksek temsil ileri demokrasi' olarak bahsedilirken "Ey seçmen kardeşim, bir oyun şimdi daha güçlü. Oyunu Büyük Birlik’e ver, kendi iradeni Meclis’e taşı. Büyük Birlik, Büyük Türkiye" ifadelerine yer verildi.

BBP Başkanı Mustafa Destici de seçimle ilgili bir mesaj yayımladı. Destici paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Büyük Türkiye için Büyük Birlik Zamanı!

Sevgili Vatandaşlarımız

Ülkemizin geleceğini belirleyecek seçimler Pazar günü, Anneler Günü'nde yapılacak. Bu vesileyle, artık hepimizin annesi olan şehit anneleri ve Şubat ayında 11 ilimizi etkileyen Yüzyılın Felaketinin yaralarını sarmaya çalışan anneler başta olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum.

14 Mayıs Büyük Birlik olma günüdür! Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar yoluna çıkan tüm zorlukları birbirine kenetlenerek aşmış bir ecdadın torunları olarak, içten ve dıştan sayısız tehditle kuşatıldığımız bu dönemde, beş bin yıllık bir medeniyetin devamı niteliğindeki Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve refahı Büyük Birlik olma kabiliyetimizden geçiyor.

Büyük Birlik Partisi, adından da anlaşılacağı üzere, bu büyük birliğin içindedir.

Biz, Büyük Birliğimizi siyaset üzeri bir mesele olarak görüyoruz. Birlik varsa güç de vardır, birlik büyüdükçe güç de büyür. Büyük Birlik Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır.

Bugün Türkiye’nin büyük birliğe, dünyanın da büyük Türkiye’ye ihtiyacı var. Bugün farklılıklarımızı ve küskünlüklerimizi bir yana bırakarak, Türkiye’nin dünyada hak ettiği yeri alması için, dünyada daha insanca yaşamak için Büyük Birlik günüdür.

Birlik, bir arada durmak değil, Bir olmaktır. Aynı yerden gelip aynı yöne gitmektir. Hak olanı birlikte savunup, batıl olana karşı birlikte mücadele etmektir. Büyük Birlik Partisi bu değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için var. Bizim 30 yıllık geçmişimiz, bilgi ve tecrübemiz buna fazlasıyla yeter. Ne sadece bir tabela ne de yurtdışından finanse edilen bir proje partisiyiz. Kadim değerlerden beslenen, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve başarılı olması için siyaset yapan bir partiyiz. Şehidimiz, Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu tarafından 1993’te kurulurken Milliyetçi, Maneviyatçı, Sivil, Demokrat olarak kendini tanımlayan, her alanda adaleti esas alan bir partiyiz. 30 yıldır Türk siyasi hayatına ve ülkesine kendi imkanlarıyla ve Alperen’lerinin özverili gayretleriyle hizmet veren bir partiyiz.

Büyük Birlik Partisi olarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkesini, güvenliğini, özgürlüğünü ve refahını ülkü edinen Türkiye sevdalılarıyla omuz omuza, ülkemize ve milletimize zarar vermek için fırsat kollayanlara karşı, bütün seçmenlerimizi Büyük Birlik’e, 14 Mayıs’ta Büyük Birlik Partisi’ne ve Cumhurbaşkanımız’a oy vermeye davet ediyoruz.

Büyük Birlik Partisi, sadece kendi vaatlerinin değil, Cumhur İttifakı içerisinde yer alan diğer tüm partilerin vaatlerinin de takipçisi ve teminatıdır.

Şimdi güçlü Türkiye için Birlik olma zamanı.

Gelin Büyük Birlik olalım!

Geleceğin Büyük Türkiye’sini birlikte inşa edelim!

Büyük Birlik!

Büyük Türkiye!

1 Oy Büyük Birlik’e

1 Oy Erdoğan’a

AdminAdmin

Admin