GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-12-2023 12:39

BELEDİYE, KİRA ARTIŞLARINI YÜZDE 40 YAPACAK

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, 2023 yılının son günlerinde Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in kiracı olan esnaflara jest yapmasından ve kira artışları konusunda hassas olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

BELEDİYE, KİRA ARTIŞLARINI YÜZDE 40 YAPACAK

Vakıf kiracılarına yönelik olarak yapılan yaklaşık yüzde 400’lük artışların kiracı olan esnafı mağdur ettiğini ve esnafın zor durumda kaldığını ifade eden Sesob Başkanı Hakan Demirgil, Belediye’nin kiracısı olan esnafı küçük bir artışla mağdur etmediğini vurgulayarak, “Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak her zaman esnafımızın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Vakıfların kiracıların yönelik olarak yapılan fahiş artış kiralarına tepki gösterdik ve konuyu milletvekillerimiz aracılığı ile de meclise taşımıştık. İnşallah esnafımızın mağduriyeti giderilecektir. Vakıfların fahiş kira artışlarına karşılık Sivas Belediyemiz kira artışları konusunda hassas davrandı. Her zaman esnafımızın sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenen çözümü için de gayret gösteren Sivas’ımızın mimari olan sayın Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, yeni yılda kiracısı olan esnaflara yüzde 40 artırım yaparak esnafımıza sahip çıkması bizleri de memnun etmiştir. Pandemi sürecinde esnafımıza her koduna deste olan , bu süreci  esnafımıza maddi ve manevi destek vererek atlatan belediye başkanımız, fahiş kira artışından da uzak durarak esnafımıza birkez daha destek olmuştur. Belediye başkanımızın şahsında başkan yardımcılarına ve meclis üyelerine   teşekkür ediyoruz” dedi.
SEBZE HALİNDEN NİSAN AYINA KADAR KİRA ALINMAYACAK
Sivas Belediye Başkanı bir  jest te Perakende sebze hali içerisinde bulunan kiracısı olan esnaflarımıza yaparak Nisan ayına kadar kira almayacak. Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgli, Sivas Belediyesi tarafından yıllardır kaderine terk edilen sebze halinin yeniden yapılarak esnafın hizmetine sunduğunu dile getirerek, kış şartlarını da dikkate alarak Nisan ayına kadar burada faaliyet gösteren ve belediyenin kiracısı olan esnaflarından kira almaması teşklitamızı da memnun etmiştir. Sebze halinde çalışan esnaflarımız soğuk havalar nedeniyle çalışmakta zorlanmakta, hatta tezgahları dahi kapatmaktadır. Belediyemizin bu anlamda esnafımıza yapmış olduğu duyarlılık çok önemlidir. Perakende sebze hali esnafımıza da desteğinden dolayı başkanımız Hilmi Bilgin’e şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin

Admin