SİYASET
Giriş Tarihi : 29-01-2024 17:00

Bilgin, Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı…

Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin, şehrimizde görev yapan basın mensupları ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Bilgin, Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı…

Geride kalan 5 yıllık süreçte hizmet ve eser odaklı projelere imza attıklarını ifade eden Bilgin, sosyal belediyeciliği ön planda tutarak şehirdeki tüm kesimlerin yanında yer aldıklarını belirtti.

 

AK Parti İl Başkanlığı tarafından ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıya Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in yanı sıra AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı M. Burak Kuruçay, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, SKM Başkanı Eyüp Demirer ve teşkilat mensupları katıldı.

 

‘Sevdası Sivas olanın hayali de hayatı da Sivas olur’ anlayışıyla çalıştıklarını dile getiren Başkan Bilgin; eşit, adil, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilen bir hizmet sürecini geride bıraktıklarını söyledi.

 

Bilgin, “Bugün itibariyle baktığımız zaman 60-65 gün sonra önemli bir yerel seçimi gerçekleştireceğiz. Sözlerimin başında Sivas için şunu söylüyorum, inşallah bu süreç içerisinde Sivas’ımıza yakışır bir şekilde, birlik, beraberlik, temiz bir dille, temiz bir propagandayla birlikte tüm adaylar ve tüm partiler gerekli çalışmalarını yaparlar, yapacaklardır. 31 Mart akşamı da işin sahibi, son kararı verici milli irade bir kez daha tecelli ederek şehrimize hizmet etmeye devam ederiz. Genel merkezimiz farklı değerlendirmelerle, farklı kriterlerle, uzun bir değerlendirme neticesinde il belediye başkanı olarak bizleri açıkladı. İlçe değerlendirmeleri de devam ediyor, inşallah önümüzdeki süreç açıklandıktan sonra da ilçe ve belde belediye başkanlarımızla birlikte tanıtım toplantısının ardından sahaya bütün olarak ineceğiz.” dedi.

 

“ÇEVREYE DUYARLI BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRMELİYİZ”

Seçim çalışmalarını değerlendiren Bilgin, “Sürecin sağlıklı, Sivas’a yakışır ve temiz bir şekilde, çevreye saygılı, gürültüden uzak bir propaganda şeklinde olması gerektiğini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il başkanlığı toplantısında da söyledim. Biz parti olarak aynı fikirdeyiz. Çevrede vatandaşlarımızı rahatsız etmeden, kendimizi anlatacak, güzel, temiz, Sivas’a ve AK Parti’ye yakışır bir şekilde bir propaganda dönemi geçiriyoruz. İnşallah tüm partiler de aynı şekilde çağın gereklerine uygun, çevre kirliliğine, gürültü kirliliğine neden olmadan hemşehrilerimizi rahatsız etmeden propagandalarını geçirir. 5 yıl önce vatandaşlarımızdan yetki talep ederken belediye başkanı olarak belli alanlarda, belli bölgelerde, seçim dönemimizin nasıl şekilleneceği noktasında sözler vermiştik. Öncelikli olarak ‘ben demeden biz anlayışıyla çalışacağız’ dedik. Ortak aklı, istişareyi, şehrin dinamiklerini esas alarak bu şehrin herkesin şehri olduğu bilinciyle, sadece bir kişinin aklına, vizyonuna bırakmadan, şehrin tüm dinamiklerini sürece dahil ederek belediye başkanlığı dönemi geçireceğiz dedik ve bunu yapmanın gönül rahatlığıyla birlikte bir kez daha milletimizin huzurundayız.” diye konuştu.

 

“MİLLETİMİZE BİR SÖZ VERDİK”

Bilgin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu millete bir söz verdik. Ülkemizi büyütecek, ülkemizi kalkındıracak, merkezi hükümet olarak hizmetler getirecek, yerel yönetim olarak da AK Belediyeciliği ortaya koyacak, şehirleri daha yaşanılabilir, daha güvenli ve herkesin, her kesimin mutlu olduğu bir Türkiye ortaya koyacağız dedik. Kurulduğumuz günden bugüne kadar da az laf, çok iş parolasıyla bizim adımıza konuşacak eserleri inşa etmenin gayreti içerisinde olduk. Üçüncü olarak da sonuçta biz hizmet ederken devletimizin bize emanet ettiği, milletimizin bize emanet ettiği bütçeyi kullanarak hizmet ediyoruz. Bütçeyi kullanırken asla algı bütçesi oluşturmadan, hizmet bütçesinin bize emanet edilen bütçenin beytülmal olduğunu ve bunun hesabının hem bu dünyada hem de ahirette verileceği bilinciyle hareket ettik. Hizmetlerin önceliğini doğru belirleyerek şehrin ihtiyacı olan hizmetlere yöneldik. Algı, reklam, PR hizmetlerine değil, mahalle bazlı ihtiyaçlarımız nedir, onu tespit ederek sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, derneklerimiz ve hemşehrilerimizle istişare ederek bütçemizi en rantabl şekilde kullanarak hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Projelerimizde sosyal belediyeciliği ön planda tutarak kim darda ise kimin ihtiyacı var ise her alanda yanlarında olmaya, destek vermeye gayret gösterdik. Yol yapmak önemli ama asıl önemli olan milletimizin gönlüne girebilmek. Biz bunu başardık. Başarının ölçüsü bu koltuklardan indikten sonra insanlar gezerken ‘merhaba başkanım’ diyebiliyorsa olmuştur.” dedi.

 

“ESKİ SANAYİ SORUNU ESKİDE KALDI”

Eski Sanayi sorununu çözüme kavuşturduklarını ifade eden Bilgin, “5 yıl önce şehrimizin önemli gündem maddeleri arasında yer alan Eski Sanayi sorununun çözümü için ciddi adımlar attık. Eski Sanayi sorununu bugün Sivas’ın eski gündemi haline getirdik. Az laf çok iş dedik.  Önce bu sorunun kaynağını araştırdık. Neden yıllardır çözülemiyor? Mülkiyet sahiplerinin beklentisi nedir? Bu konuda biz nasıl yardımcı olabiliriz dedik. Ekiplerimiz çalıştı. Tek tek görüşmeler sağlandı. Mükemmel olmayabilir mi olabilir. Çok daha mükemmel projeleri kâğıt üstünde ya da maketlerde hemşehrilerimize gösterebilirdik. Ama biz uygulanabilir bir projeyi hayata geçirdik. Bu durumdan şehir de memnun ve ilk defa bir proje o bölgede yargıya gitmeden uygulandı ve hayata geçirildi. Ön kısımları bitirdik. Bir kısmın tapuları teslim edildi. Arka kısmını ise etap etap tamamlayacağız. Arka kısmında bir adaya 160 dairelik bir bölüm burası. Sözleşmeler imzalandı, yapımına başlayacağız. Oradaki hak sahiplerimiz de proje uygun kalmak kaydı ile müteahhitle görüşerek istediğini yaptırabilir.” dedi.

 

“TOPLU TAŞIMA VE ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRECEĞİZ”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgin, Sivas’taki toplu taşıma sorunlarına ilişkin “Bu şehirde toplu taşımaya, oradaki sektörü ve esnafımızı mağdur etmeden ciddi anlamda neşter vurulması gerekiyor. Biz şehrimizin sorunlarını ve sıkıntılarını biliyoruz. Çözümü için de ne yapılması gerekiyorsa gerekli araştırmalarımızı yaparak nokta atışı hizmetler yapıyoruz. Yeni dönemde toplu taşımayla ilgili vatandaşları rahatlatacak bir projenin hayata geçirileceğinin müjdesini veriyorum.” ifadesini kullandı.

 

Toplantıda söz alan AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ise katılım sağlayan basın mensuplarına teşekkür ederek, yaklaşan seçimlerde tekrar AK Belediyecilik anlayışının Sivas’ta hâkim olması için tüm teşkilatlar ile yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini ifade etti.

AdminAdmin

Admin