SAĞLIK
Giriş Tarihi : 11-05-2023 18:03

Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Engelliler Haftası nedeniyle, Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Hamidiye Millet Bahçesi Çadır Restoran'da engelli çocuklar için düzenlenen etkinliğe katıldı.

Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, ilimizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Engelliler Haftası nedeniyle, Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Hamidiye Millet Bahçesi Çadır Restoran'da engelli çocuklar için düzenlenen etkinliğe katıldı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sivas Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recai Yavaşça, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, özel gereksinimli bireyler ile ailelerin katıldığı programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, önemli bir farkındalık haftası içerisinde olduklarını söyledi. Engelli bireylerin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli olduğunu ifade eden Vali Şimşek, “Engelli kardeşlerimizin toplumla el ele gönül gönüle yaşayarak bütünleşmeleri, sağlık ve eğitim gibi birçok hizmetlerden olabildiğince faydalanmalarını sağlamak bizlerin en önemli görev ve sorumluluğudur. Mutlu ve huzurlu bir toplum olmanın yolu, bireylerin hayatı paylaşarak birbirlerinin sorunlarına duyarlı olmasından geçmektedir. Hepimiz, birer engelli adayı olduğumuz bilinci ile hareket ederek onları anlamaya çalışmalı ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz.” dedi.

- Engelli Dostu Şehir, Sivas

Sivas’ın engelli vatandaşlara dost bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Şimşek “Bildiğiniz üzere devletimiz, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için birçok alanda hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Sivas ise engelli vatandaşlarımıza dost olan bir kenttir. İlimizdeki tüm kamu binalarının ve şehir içi yolların engelsiz bir şekilde hizmet verdiği şehrimizde, özel gereksinimli bireylerimizin her daim yanında yer alıyor, istek ve taleplerini hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. İlimizde özel gereksinimli bireylere yönelik hem terapi hem de sosyal, kültürel ve sportif imkan sağlayan Hamidiye Millet Bahçesi’ndeki Engelsiz Aktif Yaşam Merkezi'nde de; bireysel ve grup terapileri, sağlık hizmetleri, müzik, resim, el sanatları atölyeleri, spor salonu ve engelsiz parkı gibi birçok donatı yer almaktadır. Türkiye’ye örnek olan Engelsiz Aktif Yaşam Merkezi’ndeki atlı terapi seansları, kardeşlerimizin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

- Toplumumuz İçin Birer Güç Kaynağı

Engelli vatandaşlara sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dileyen Vali Şimşek sözlerini şöyle sonlandırdı:

Sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, toplumumuz için birer güç kaynağıdır. Onların geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlar oluşturulması, kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, hepimizi mutlu etmektedir. Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu bir hayat diliyor, daha sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temenni ediyorum. Kardeşlerimizin karşılaştıkları sorunların çözümünde ve bu konudaki duyarlılığın artırılmasında katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”

Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmasının ardından öğrenci Arif Çiftçi Bayrak şiirini okudu. Engelli bireyler tarafından sergilenen Şemsiye Gösterisi, Zeybek Oyunu, Ponpon Gösterisi, Erik Dalı Oyunu, Koro, Öğrenci Melike Doğramacı’nın “Birlikte Aşalım Tüm Engelleri” şarkısı, katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

AdminAdmin

Admin