GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-08-2021 11:02   Güncelleme : 18-08-2021 11:05

Biz buna razı değiliz

Cumhuriyet Halk Partisi Il Başkanımız Yılmaz COŞKUN'un Afganlı göçmenler ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Biz buna razı değiliz

Başkan  Yılmaz COŞKUN; 1 milyona yakın Afgan’ın Türkiye’ye giriş yaptığı ve hala da giriş yapmaya devam ettikleri söylenmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan sınırlarımız için yolgeçen hanı değil, demişti.  Hiçbir sınır, hiçbir ülke, sınırlarının yolgeçen hanı olmasını istemez. 

Madem sınırlarımız bu kadar güvenli ise sormak isterim, 1 milyona yakın Afgan göçmen, sınır kapısından geçerek Türkiye’ye nasıl geldi? Karakollar birbirini görüyorsa, kameralar birbirini görüyorsa, 1 milyon Afgan ülkemize, hangi araçlarla ve nasıl geldi? 2 bin 400 kilometrelik İran sınırını nasıl geçtiler? Bunu da bilmiyoruz. Dolayısıyla bu konuda ABD yetkililerinin yaptığı açıklamalardan biz bunu öğreniyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sığınmacı kampı değildir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sığınmacıların deposu haline getirilemez. Türkiye’ye gelenler genç insanlar 20, 25, 30, 35 yaşında insanlar. Yanlarında kadın, yaşlılar yok. Dolayısıyla bunlar birer sığınmacı olmanın ötesinde başka amaçlarla Türkiye’ye geldiklerini görüyoruz, öyle anlıyoruz. Bunun önlenmesi lazım.

Genç Afganlar hayatlarını kurtarmak için veya başka gerekçelerle Türkiye’ye geliyorlar. Ama bizim genç insanlarımız asker olarak Afganistan’a gidiyorlar. Onlar buraya yaşamak için geliyorlar. Bizim askerlerimiz de oraya ölmek için gidiyor.

Bu konuda yetkililerin çıkıp açıklama yapması lazım. Sınırdan geçecek her kişiyi kameralarla saptamak mümkün. Bir kişiyi bile saptamak mümkünken binlerce kişi nasıl geçiyor da, kimse görmüyor. Sınırlarımız yolgeçen hanı değilse, nasıl oluyor da bunlar yolgeçen hanı oluyor? Siyasi irade buna izin vermediği takdirde böyle bir tabloyla bizim karşılaşmamız mümkün değil. Demek ki siyasi irade buna izin veriyor. Amerikalılar para verecek ve biz de binlerce, yüz binlerce Afganlıyı kendi topraklarımızda barındıracağız, koruyacağız. hoş bir tablo değil ve gelecek açısından da parlak bir tablo değil

İktidar, Kabil Havaalanı’nın güvenliğinin sağlanmasına talip olduğunu açıklamıştır. İktidar, öyle anlaşılıyor ki, ABD’nin görünürde Afganistan’dan çekilme kararıyla birlikte ülkemizi çok tehlikeli sorumlulukların altına sokmak ve Mehmetçiklerimizi ateşe atacak hamlelerde bulunmak istemektedir.

Cennet vatanımızı kimsenin cehenneme çevirmeye hakkı yoktur.

Biz buna razı değiliz dedi.

AdminAdmin

Admin