GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-02-2022 14:12   Güncelleme : 24-02-2022 14:12

BÖLGESEL TEŞVİK UZAYACAK MI?

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE; Sivas ve Sivas’a benzer Anadolu şehirleri, yaklaşık beş yıldır artarak devam eden ekonomik krizin etkilerini iliklerine kadar hissetmektedir.

BÖLGESEL TEŞVİK UZAYACAK MI?

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE; 

Sivas ve Sivas’a benzer Anadolu şehirleri, yaklaşık beş yıldır artarak devam eden ekonomik krizin etkilerini iliklerine kadar hissetmektedir. Azalan pazar payı, artan maliyetler ve son olarak ta fahiş şekilde artan elektrik ve doğalgaz fiyatları özel sektörü fazlasıyla zorlamaya başlamıştır.

      İşverenleri yakından ilgilendiren bölgesel teşvikin açıklanmaması, kafalarda soru işaretleri bırakmaktadır.

     Türkiye’nin tüm bölge ve illerinde yatırımları eşitlemek adına verilen 6 puanlık ilave teşvik olarak bilinen BÖLGESEL TEŞVİK bu teşviklerden biridir. Birçok işveren, işçiler üzerinden ödeyecekleri sigorta primlerinde 6 puanlık indirimden faydalanabiliyorlardı. Bu teşvik 31.12.2021 de sona ermiştir. Geçen süre zarfında ne yazık ki hükümetten bu yönde bir açıklama gelmemiştir. Bu konuda bir çalışma olup olmadığı da bilinmemektedir.

      Başta sayın vekillerimiz olmak üzere ilgili STK lardan bu konuda Sivas’ın sesini Ankara ya duyurmaya davet ediyoruz.

 

    Başta 6. Bölge teşviği, Hızlı Tren, Uçak seferleri ve göz ardı edilmiş diğer konuları ile ilgili önümüzdeki süreçte de konunun takipçisi olacağımız bilinmelidir, her zaman dediğimiz gibi;

    Sivas ın ne yazık ki Ankara da sahibi yoktur. Sivas kendi göbek bağını kendi kesmesinden başka şansı da yoktur.  Sivas ın sahibi Sivas ın dertleri ile dertlenen gerçek Sivas lılardır.

AdminAdmin

Admin