Yaşam
Giriş Tarihi : 23-02-2024 13:27

Bu haberden sonra sigorta poliçenizi mutlaka sorgulatın!

Sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, poliçenin sahte olup olmadığını kontrol etmek büyük önem taşıyor.

Bu haberden sonra sigorta poliçenizi mutlaka sorgulatın!

İllegal poliçeler düzenlemek günümüzde sık rastlanan dolandırıcılıklar arasında yer alıyor.

Son dönemde sigorta poliçelerinin sahte evraklarla düzenlenerek vatandaşların mağdur edildiği vakalar artıyor. Dolandırıcılar, orijinal poliçelerin birebir kopyalarını çıkararak, hatta şirket logolarını bile kullanarak sahte poliçeler üretiyorlar.

Kasko, trafik, hayat, ferdi kazayangın, zorunlu deprem ve sağlık gibi farklı sigorta türlerinde sahte poliçe vakalarının sıkça görülmeye başlaması, vatandaşların aylarca prim ödedikleri halde mağdur olmalarına neden oluyor.  Dolandırıcılar, sigorta işlemlerinin tamamlandığını iddia ederek vatandaşların paralarını çalıyorlar.

Güvenilir kurumlardan temin edilmeli

Vatandaşların dolandırıcılık vakalarından korunabilmesi için sigorta poliçelerini dikkatlice incelemeleri ve güvenilir kurumlardan temin etmeleri önem taşıyor. Ayrıca, sigorta işlemlerini gerçekleştirmeden önce sigorta şirketlerinin yetkili personelleriyle iletişime geçmek ve poliçe bilgilerini kontrol etmek de önemli bir adım olabilir.

 

Peki yaptırdığımız bir sigorta poliçesinin sahte olup olmadığını nasıl anlarız?

Yıllarca ödenen primlerin boşa gitmemesi veya karşılaşacağınız zararı sigorta yaptırdığınız halde karşılamak zorunda kalınmaması için sahte poliçelere karşı vatandaşı uyardı.

Sahte poliçeler konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Avukat Hilmiye Arslan Tan, sigortalıların poliçe satın aldıktan sonra poliçenin gerçekte var olup olmadığını e-devlet üzerinden sorgulayarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Avukat Hilmiye Arslan Tan, "Evinize veya arabanıza sigorta yaptırdınız, “Oh ne güzel, artık rahatım”, diye düşündünüz. Sonra bir trafik kazası geçirdiniz, bir baktınız ki aslında adınıza yapılmış herhangi bir sigorta poliçesi bulunmuyor. Bu durumda ne oluyor? Ödediğiniz primler boşa gittiği gibi, var olan zararı da karşılamanız gerekiyor. İşte bunu engellemek için sadece e-devlete girerek sigorta poliçenizi sorgulatmanız yeterli. Böylece başınıza gelecek bir kaza durumunda, sigortanızın gerçekte var olup olmadığını kontrol edebilirsiniz." dedi.

AdminAdmin

Admin