SAVAŞ
Giriş Tarihi : 22-01-2024 19:19   Güncelleme : 22-01-2024 19:48

Cezayir ile ilişkilerimiz 16’ncı Yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Ak Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy bir dizi temaslarda bulunmak üzere Cezayir’e gitti. Toy, iş adamlarını Sivas’a yatırım yapmaya davet etti.

Cezayir ile ilişkilerimiz 16’ncı Yüzyıla kadar uzanmaktadır.

19-22 Ocak tarihleri arasında yapılan Cezayir ziyaretinde Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Cezayir’e giden ilk kadın milletvekili olarak kayıtlara geçti. Toy ziyaretleri kapmasında Cezayir Büyükelçimiz  Muhammet Mücahit Küçükyılmaz’ı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Cezayir Koordinatörü Dr. Gökçen Kalkan’ı makamında ziyaret etti.

 

 

“İŞ ADAMLARINI SİVAS’a YATIRIM İÇİN DAVET ETTİK”

 

Ak Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Cezayir gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada “19-22 Ocak tarihleri arasında Türkiye Parlamentosu’ndan ziyaret eden ilk kadın milletvekili olarak Cezayir’e hususi bir ziyaret gerçekleştirdik. Büyükelçiliğimizi, TİKA Koordinasyon Ofisimizi ziyaret ederek Sivas’ımızı temsilen Sayın Büyükelçimize ve Koordinatörümüze hediyeler takdim ettik. Sonrasında Türk İş adamlarımızla bir araya gelerek kendilerini Sultan Şehrimize davet ettik.” ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin

Admin